<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Čokoládový pudink s banánovým krémem

25 min.
4 porce
kuchař

Vaření metodou sous-vide se většinou zaměřuje na slaná jídla. Koneckonců je tento pomalý vařič neuvěřitelně oblíbený pro přípravu steaků a jiných kusů masa, což vede k úžasným výsledkům. Věděli jste ale, že můžete připravit i dezerty ve stylu sous vide?

Čokoládový pudink:

  • 4 žloutky

  • 2 hrnky plnotučného mléka

  • 2 hrnky smetany ke šlehání

  • 4 PL kukuřičného škrobu

  • 1 hrnek krupicového cukru

  • ½ hrnek kakaového prášku

  • ½ lžičky soli

Banánový krém:

  • 2 banány neloupané

  • 4 žloutky

  • ½ hrnek krupicového cukru

  • 1 C plnotučného mléka

  • 1 hrnek smetany ke šlehání

  • 1 vanilkový lusk

  • Špetka soli

Postup

  1. Nejdříve si připravte čokoládový pudink.

  2. Nastavte pomalý vařič sous-vide Akura G21 na 83 °C.

  3. Žloutky vyšlehejte do světlé pěny.

  4. V samostatné misce smíchejte 2 lžíce mléka s kukuřičným škrobem, cukrem, kakaovým práškem,solí a smíchejte do pasty.

  5. Poté přidejte pastu a zbytek mléka a smetany do vyšlehaných žloutků a důkladně promíchejte, dokud se nespojí.

  6. Směs vložte do sous vide sáčku, uzavřete vakuovačkou Onyx nebo Nefrit a vařte ve vodní lázni 60 minut.

  7. Po uvaření sáček vyjměte a dejte na čtyři hodiny do lednice.

Banánový krém:

  1. Nastavte sous-vide Akura G21 na 83 °C a předehřejte troubu na 190 °C.

  2. Banány pečte v troubě 20 minut,celé,ve slupce. Poté vyjměte a před oloupáním nechte 10 minut vychladnout.

  3. Oloupané banány rozmačkejte v misce do hladka.

  4. Do samostatné mísy přidejte žloutek a cukr a několik minut míchejte.

  5. Vmíchejte mléko, smetanu, vyškrábaný vanilkový lusk a sůl a šlehejte další dvě minuty.

  6. Smetanovou směs a rozmačkaný banán nalijte do sous-vide sáčku a uzavřete.

  7. Jemně sáčkem zatřeste, aby se banán plně vmíchal do směsi, pak vařte ve vodní lázni 20 minut, obsah protřepejte v polovině a na konci znovu.

  8. Nechte čtyři hodiny vychladit v lednici.

Odřízněte roh sáčku a vymačkejte pudink do čtyř servírovacích misek. Na pudink nalijte kopeček banánového krému a podle potřeby ozdobte čerstvým ovocem.