<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Maruščin jablečný závin

60 min.
8 porcí
kuchař

Jablka tady, jablka tam, jablka všude, kam se podívám! 

Voňavý jablečný závin a horký čaj – to je dokonalé combo pro chladné podzimní a zimní dny. Ochutnali jsme jablečný závin podle receptu @maruskaveg a jiný už asi péct ani nechceme.
Ten Maruščin je báječný, vyzkoušejte jej a napište nám, jak vám chutnal.

Tip: Děkujeme i za trik se směsí na potírání. Znali jste ji? Nebo používáte něco jiného?

Náplň

  • 3 jablka
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1PL mleté skořice
  • hrst rozinek
  • hrst ovesných vloček (jemně mletých)
  • jablečný ocet s vodou na potření
  1. Droždí rozdrobíme, zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Přidáme lžíci mouky a vlažné mléko. Necháme 15 minut odpočinout pod utěrkou. Kvásek zvětší svůj objem a zhoustne.
  2. Přidáme olej, špetku soli a zbytek mouky. V robotu vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
  3. Mezitím si můžete připravit náplň.Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich šťávu. Přidáme ořechy, rozinky, skořici, cukr a vločky.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na čtverec cca 30x30 cm.
  5. Potřeme náplní s jablky a zavineme. Přendáme na plech s pečícím papírem spojem dolů, potřeme jablečným octem s vodou.
  6. Pečeme 30 minut na 170 °C v dolní části trouby. Bude-li vám rychle tmavnout, přikryjte  ho kouskem pečícího papíru.