Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Nechutná vám kapr? Vyměňte ho na Štědrý den za jinou rybu!
30.8.2021
Nechutná vám kapr, ale jiné druhy ryb vám nevadí? Rádi experimentujete? Pak právě pro vás jsme připravili tři recepty z ryb, které můžete na Štědrý den vyzkoušet. Dopřejte si rybí hody bez zabíjení a kuchání kapra.
Lososové špízy se sušenými rajčaty
Ingredience:
- 500 g čerstvého lososa
- ½ citrónu
- 20 sušených rajčat
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
Postup:
Lososa umyjte, zbavte kůže a nakrájejte na kostky, které vložte do misky. Přidejte olivový olej, prolisovaný česnek a důkladně promíchejte. Dle chuti osolte a opepřete. Takto naloženého lososa vložte do lednice a nechejte marinovat 1 hodinu. Mezitím si připravte špejle, na které postupně napichujte lososa a sušená rajčata. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Před podáváním lososové špíze pokapejte citrónovou šťávou.
Bylinkový mořský vlk
Ingredience:
- 500 g mořského vlka
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- ½ citrónu
- 2 snítky koriandru
- 1 hrst čerstvé bazalky
- Sůl
- Pepř
Postup:
Mořského vlka umyjte, důkladně usušte a potřete olivovým olejem s prolisovaným česnekem. Rybu vložte do zapékací mísy, přidejte na malé kostičky nakrájenou cibuli a dle chuti osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 až 20 minut. Mezitím si utřete máslo se solí a nasekanými bylinkami. Upečenou rybu servírujte s plátky citrónu a oříškem bylinkového másla, které nechejte na rybě rozpustit.
Pstruh na pivu
Ingredience:
- 2 pstruzi
- 0,5 l tmavého piva
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- Špetka chilli
- Sůl
- Pepř
Postup:
Pstruhy důkladně umyjte a usušte. Z obou stran ryby osolte a opepřete, a potřete prolisovaným česnekem. Ryby vložte do zapékací mísy, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, rozpuštěné máslo a vše podlijte pivem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 až 30 minut.