<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Nejoblíbenější vegetariánské recepty

min.

Bezmasá jídla jsou oblíbená u mnoha lidí, zejména u vegetariánů. Patříte mezi ně nebo zkrátka jen toužíte po malé změně? Ať tak či tak, pojďte se s námi podívat na ty nejoblíbenější vegetariánské pokrmy.

 

Chřestová polévka

Ingredience:

  • 10 stonků zeleného chřestu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvé bylinky

Postup:

Chřest důkladně umyjte a odstraňte dřevnaté konce. Poté jej nakrájejte na kostičky, vložte do hrnce se zeleninovým vývarem a přiveďte k varu. Na pánvi si mezitím rozehřejte olivový olej, na kterém osmahněte cibulku. Tu poté přidejte do vývaru a vařte do změknutí chřestu. Nakonec přidejte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti osolte, opepřete a přidejte nasekané bylinky.

Vegetariánské špízy

Ingredience:

  • 1 cuketa
  • 1 kukuřice
  • 5 žampionů
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup:

Všechnu zeleninu důkladně umyjte a nakrájejte na kolečka, která střídavě napichujte na špejle. Špízy potřete olivovým olejem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte přibližně 25 až 30 minut. Ke špízům si připravte dip, který vyrobíte smícháním zakysané smetany s prolisovaným česnekem. Dle chuti dip osolte a opepřete.

Cuketové bramboráky

Ingredience:

  • 2 cukety
  • 4 brambory
  • 2 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • Majoránka
  • Sůl
  • Pepř
  • Řepkový olej
  • Strouhanka (množství dle konzistence směsi na bramboráky)

Postup:

Cukety a brambory důkladně umyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Směs osolte, nechejte chvíli odpočinout a poté slijte přebytečnou vodu. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, sůl pepř a strouhanku. Důkladně promíchejte. Na pánvi si rozehřejte řepkový olej a pomocí naběračky tvořte tenké placky, které smažte dozlatova. Podávejte ihned po usmažení.