<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Velikonoční motance

min.

Velikonoční pečení s Maruškou.

Vyzkoušejte recept na mandlové motance. Recept na 15 vynikajících motanců připravila @maruskaveg, takže je jasné, že si pochutnáte.

 

Těsto

  •  1/2 kostky čerstvého droždí
  •  500 g hladké mouky
  •  100 g třtinového cukru
  •  80 ml slunečnicového oleje
  •  250 ml sojového mléka (100 na kvásek + 150 do těsta)

 

Náplň

  •  200 g mandlí
  •  50 g ovesných vloček
  •  50 g třtinového cukru
  •  3 pl skořice
  •  200 ml sojového mléka
  •  špetka soli

 

Nahoru

  •  agáve sirup
  •  nasekané mandle

 

Postup

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a 100 ml vlažného sojového mléka. Promícháme a přikryjeme utěrkou. Necháme 10 minut vzejít kvásek, ten výrazně zhoustne a zvětší svůj objem.
  2. Přidáme zbytek mléka, olej, cukr a mouku. Tu přidáváme postupně a těsto promícháváme. Vypracujeme v jednotné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout minimálně 1 hodinu na teplém místě.
  3. Mezitím si připravíme ořechovou náplň. Ořechy a vločky si rozmixujeme najemno. Smícháme v misce se skořicí, cukrem a solí, zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut odležet.
  4. Těsto si rozválíme na tenkou placku a potřeme ji mandlovou náplní. Dvakrát ji přehneme a lehce přejedeme válečkem. Placku rozkrájíme na 15 stejných proužků. Ty zatočíme a zavineme do šneka. Dáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout 30 minut. Motance můžeme potřít agáve sirupem a posypat nasekanými mandlemi.
  5. Pečeme 15 minut na 200 °C.

Dobrou chuť a krásné Velikonoce.