Doplňujeme vitamín C – boršč

Doplňujeme vitamín C – boršč

Zelí, červená řepa a mrkev, to je spousta vitamínu C! Boršč je ale především vynikající polévka, která dodá tělu sílu i energii.
  • 4 lžíce domácího rajského protlaku (nebo 8 čerstvých rajčat)

  • cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 150 g zelí

  • 500 g hovězího masa s kostí

  • 500 g červené řepy

  • 100 g mrkve

  • 100 g brambor

  • celý černý pepř

  • nové koření

  • bobkový list

  • sůl

Hovězí maso nechte vařit dvě hodiny v obyčejném nebo 45 minut v tlakovém hrnci. Osolte, přidejte pepř, nové koření a bobkový list. Do přecezeného vývaru nakrájejte maso. Přidejte nadrobno nakrájené brambory a mrkev, pak kysané zelí a nastrouhanou řepu. Cibulku osmahněte na troše olivového oleje, přidejte prolisovaný česnek a poté vložte společně s rajským protlakem (nebo oloupanými nakrájenými rajčaty) do polévky. Vařte do změknutí zeleniny. Dle chuti osolte a opepřete.


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také