Hummus s červenou řepou

Hummus s červenou řepou

Když už jsme tu onehdy zmínili hummus, máme pro vás i jeden speciální recept na tuhle geniálně jednoduchou a přitom neuvěřitelně zdravou dobrotu.

Budete potřebovat:

  • Uvařená cizrna
  • Šálek vody z vaření
  • Vařená nebo pečená červená řepa
  • ½ šálku sezamové pasty Tahini (nebo domácího arašidového másla)
  • ½ šálku olivového oleje
  • 1–2 stroužky česneku
  • Šťáva z ½ citronu
  • Sůl a drcený kmín

Všechny suroviny vložte do nádoby mixéru a nahrubo rozmixujte. Postupně přilévejte vodu z vařené cizrny, dokud hummus nezíská dokonale hladkou sametovou texturu.

TIP: Pro dokonalou krémovou texturu přidejte do vody na vaření cizrny lžičku jedlé sody. Chtěli jsme ještě přidat tip na uchovávání hummusu v lednici, ale je to marný, je to marný, je to marný. Do druhého dne bude pryč, vsaďte se.

Blender G21 Perfection


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také