Jablečný mošt v mixéru? Proč ne!

Jablečný mošt v mixéru? Proč ne!

Máte rádi jablečný mošt? A už jste si ho někdy zkusili připravit v mixéru? Ne? Tak do toho pojďte s námi! Budete potřebovat mixér, plátýnko a samozřejmě jablka. Jablka vybírejte pečlivě, na mošt se hodí sladké druhy s vysokým obsahem šťávy.

Recept

Ingredience:

  • 5 kg jablek se šťavnatou dužinou (Jonagold, Red delicious, Granny Smith, Idared, Golden Delicious a jiné)

Postup:

Jablka pečlivě umyjte, podélně rozkrojte a odstraňte jádřince. Slupky neodstraňujte, obsahují vysoký podíl vitamínů, vlákniny a minerálních látek. Připravte si stolní mixér, ve kterém jablka rozmixujte na hladké pyré. Nyní je čas vytáhnout plátýnko. Pyré přelijte do plátýnka a důkladně vymačkejte všechnu šťávu. Pokud máte velmi jemné sítko, můžete jej použít místo plátýnka. Mošt nalijte do sklenic, které uskladněte na chladném místě, nejlépe v lednici. Takto připravený mošt vám v lednici vydrží až dva týdny.

Náš tip:

Zbylou dužinu můžete smíchat se semínky a usušit v sušičce potravin nebo při pečení buchet přidat do těsta.

Dejte tip přátelům

Suroviny

jablka 5 kg
Autor receptu
Líbil se vám recept?
0%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také