<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Nashi hruška ve five spice koření, připravená metodou sous vide

min.

Jednoduchý recept na neobyčejný dezert – to je exotické ovoce nashi. Díky přípravě metodou sous-vide bude aroma použitých surovin intenzivnější, než při klasickém vaření.

Suroviny

Nashi hruška

  • 100 g nashi
  • 20 g cukru
  • 1 g five spice koření
  • 20 g másla

Karamel

  • 300 g cukru
  • 150 g vody
  • 50 g smetany
  • 50 g mirinu (druh sladkého rýžového vína)
  • 5 g soli
  • 50 g másla

Ostatní

  • 20 g pekanů
  • kopeček zmrzliny
  • 5 lístků meduňky 
  • 10 g másla
  • 1/2 limety

Postup

1. Jako první si oloupeme nashi hrušku, nakrájíme na plátky a zbavíme jaderníku. Vložíme do vakuovacího sáčku, přidáme five spice koření a máslo. Zavakuujeme vakuovačkou Onyx G21. Chutě se tak krásně propojí. 

 

Five spice je směs pěti koření – anýz, fenykl, pepř, zázvor a skořice. Spojuje pět chutí: sladkou, kyselou, hořkou, slanou a umami. Umami, neboli pátá chuť, znamená lahodná nebo delikátní chuť.

 

2. Na pomalém vařiči sous vide Akura G21 si nastavíme teplotu 85 °C a čas 1 hodinu.

3. Pokračujeme přípravou omáčky. Na másle necháme zkaramelizovat cukr a poté přidáme vodu, rýžové víno, špetku soli a necháme vychladnout. Na pánvi si orestujeme pekany. Do vychladlé omáčky přidáme máslo a můžeme zakápnout smetanou.

4. Po hodine vyndáme nashi z vodní lázně a opečeme z obou stran na pánvi. 

5. Servírujeme přelité karamelovou omáčkou s pekany a kopečkem zmrzliny. Zakápneme limetkou.

Nashi můžete objevit i pod názvem japonská či asijská hruška. Je to exotické ovoce původem z Číny. Vypadá jako kříženec jablka a hrušky. Její sladká a šťavnatá chuť připomíná ananas se skořicí.

 

K provozování našeho webu www.g21-vitality.cz využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme. Více informací...