Ostružinové lívance

Ostružinové lívance

Využijte plodů, které vám zahrada nadělila. Ostružiny, často zastíněné jinými bobulemi, vám z obyčejných lívanců vykouzlí rázem dokonalý dezert.

Ingredience

  • 2 šálky celozrnné mouky

  • 3 lžíce třtinového cukru

  • 1 prášek do pečiva

  • 1/2 čajové lžičky soli

  • 2 vejce

  • 2 šálky mléka 

  • 1/3 šálku jablečné šťávy

  • 1 lžíce kokosového oleje (nebo jiný dle chuti)

  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu

  • 1/2 šálku ovesných vloček nebo granoly

  • 1 šálek čerstvých nebo mražených ostružin

Postup

  • V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce rozšlehejte vejce, mléko, jablečnou šťávu, olej a vanilku. Přidejte do suchých ingrediencí a dobře spolu zamíchejte. Přidejte granolu a ostružiny.
  • Na středním ohni zahřejte pánev vymazanou kokosovým olejem. Nalijte těsto a opečte z obou stran do zlatohněda. 

Náš tip: Rozmixujte ostružiny, dochuťte medem, polijte hotové lívance touto polevou a nechte si chutnat.

Ostružiny jsou bohaté na vitamín C a vitamíny skupiny B. Obsahují i hojné množství minerálních látek, které jsou nezbytné pro naše zdraví a vitalitu. Jsou prospěšné při nachlazení, zánětech a působí detoxikačně. Ideální je konzumace čerstvých plodů, přebytek zamrazte. Tak si budete moct až do další sezony, pochutnávat na zdravých pochoutkách z plodů ostružiníku. Navíc mají i omlazující účinky – a to dámy, chceme všechny :-)


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také