Pečené brambory s červenou řepou a cibulí

Ingredience: Na tenké plátky nakrájené brambory, červená řepa a cibule - nejlépe na ostrém stuhadle na zelí nebo okurky. Poměr surovin by měl být 1:1:1, ale je možné cibule ubrat. Popis přípravy: Řepu, brambory a cibuli osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením, dobře promícháme a zastříkneme olivovým olejem. Pečeme v olejem vytřené nádobě na 180-200 °C 30 minut. Mezitím vymačkáme šťávu z půlky citronu, přidáme k ní stejné množství olivového oleje a důkladně prošleháme. Touto směsí pokapeme pokrm, zase promícháme a dáme ještě dopéct na 15-20 minut do trouby.

Pokrm je možné konzumovat jako přílohu k přírodnímu masu na různé způsoby nebo samostatný se zeleninovým salátem.
Tato příloha posunula dosud nedoceněnou červenou řepu do přední linie příloh nebo i samostatných pokrmů.
Kdo ochutná, tomu zachutná i když červenou řepu dříve nekonzumoval.





Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře (1)

Přilepšení na VÁNOCE: Ahojte, co takhle vyhrát 1000 Kč za recept?! :) Stačí přidat svůj recept na Tvojekucharka.cz, 10 nejlépe hodnocených receptů vyhrává! Pravidla a informace na: https://recepty.tvojekucharka.cz/varte-a-vydelavejte-kazdy-recept-muze-vyhrat-1000-kc/
, před 1 rokem |
#1

Přečtěte si také