Podzimní tvoření

Podzimní tvoření

Přinášíme vám pár tipů na tvoření podzimních dekorací i chuťovek, při kterých si užijete čas strávený doma v příjemné atmosféře společně s vašimi ratolestmi.

Klasickou aktivitou, která patří k období podzimu a nestojí téměř nic, je vyřezávání dýní. Ostrým nožem opatrně vykrojte otvor, děti zapojte až do vydlabávání dýně. Dužinu i semínka můžete později zpracovat v kuchyni. Nechte děti navrhnout obličej dle své fantazie, nebo si vyberte z nespočtu inspirací na internetu. Pak už jen stačí vložit svíčku a když se setmí, kochat se společným výtvorem.

Vyřezávaní dýní

Tip: Řezné plochy můžete potřít vazelínou či olejem, aby vám dýně dělala radost co nejdelší dobu. 

Zahřejte se jablečným čajem

Jablkový čaj

  • 2 lžičky sypaného černého čaje

  • 1 tyčinka skořice

  • 2-3 hřebíčky

  • plátek pomeranče

  • 2 šálky vody

  • 1 šálek jablečného moštu

  • 1/2 jablka

Jablko oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Spolu s ostatními surovinami dejte do hrnce a vařte na mírném ohni cca 10 minut.

Když půjdete na procházku do přírody, nasbírejte si domů barevné listy, kaštany, čí šípky a vesele pokračujte ve vytváŕení dekorací. Deti se zabaví tvořením zvířátek či panáčků z přírodních materiálů a ručně vyrobený svícen udělá taky velkou parádu.

Neodolatelné dýňové muffiny

Dýňové muffiny

  • 400 g hladké mouky

  • 2 čajové lžičky jedlé sody

  • 1 čajová lžička mleté skořice

  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku nebo čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

  • 1/2 čajové lžičky soli

  • 2 vejce

  • 175 g třtinového cukru

  • 150 ml oleje

  • 150 g dýňového pyré 

  • 100 ml mléka

Předehřejte troubu na 190 °C. Formu na muffiny vymažte tukem, nebo vložte papírové košíčky na muffiny.

Mouku prosejte do mísy, přidejte všechny sypké ingredience a promíchejte

V jiné misce vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte olej, dýňové pyré, mléko a dobře promíchejte. 

Dýňovou směs smíchejte se sypkou směsí a jemně promíchejte.

Rozdělte těsto mezi košíčky na muffiny. Pečte po dobu 15-20 minut, propečenost vyzkoušejte párátkem. Když bude čisté, těsto je propečené. Nechejte vychladnout. 

Tip: Dýňové pyré získáte tak, že rozmixujete dušenou, nebo pečenou dýni. Když zvolíte Hokkaido, nemusíte ji loupat. 

Vyzkoušejte i podzimní dýňovou polévku podle našeho receptu. Oblečte si kostými a připravte pohoštění, které se bude nést v podzimním duchu. Zahrajte si hry u kterých zažijete spoustu legrace a deti se razem ocitnou na halloweenské párty. 


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také