Prvomájový piknik

Prvomájový piknik

Zpestřete si první máj nejen polibkem pod rozkvetlou třešní, ale také piknikem. Tyto dobroty ho promění v nezapomenutelný zážitek.

Sendvič s lososem

Ingredience:

  • 250 g uzeného lososa
  • 8 plátků celozrnného toastového chleba
  • Čerstvý kopr
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 stroužek česneku
  • 4 plátky rajčete
  • 4 plátky jablka
  • Sůl

Postup:

Uzeného lososa nakrájejte na tenké proužky. Ze zakysané smetany, kopru a prolisovaného stroužku česneku vytvořte dip, který dle chuti osolte. Připravte si 4 plátky chleba, které potřete dipem, poklaďte uzeným lososem, plátkem rajčete a plátkem jablka. Poté přiklopte druhým plátkem toastového chleba.

Závin s chřestem a houbami

  • 1 listové těsto
  • 500 g zeleného chřestu
  • Olivový olej
  • 1 Ricotta
  • 150 g sušených nebo čerstvých hub
  • 200 g šunky s obsahem masa minimálně 90 %
  • Čerstvé bylinky
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Nejprve si očistěte a uvařte chřest v osolené vodě. Poté uvařte houby do měkka. Listové těsto rozválejte a potřete osolenou a opepřenou Ricottou. Těsto dále poklaďte uvařeným chřestem, houbami, šunkou a čerstvými bylinkami. Listové těsto zatočte do tvaru závinu a potřete olivovým olejem. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte přibližně 40 až 45 minut.

Jahodový salát

Ingredience:

  • 400 g jahod
  • 1 zralé avokádo
  • Hrst baby špenátu
  • Parmezán
  • Med
  • Mandle

Postup:

Jahody umyjte a nakrájejte na plátky. Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na malé kostičky. Špenát umyjte a natrhejte na menší kousky. Všechny ingredience vložte do mísy a promíchejte. Nakonec přidejte nasekané mandle a na hoblinky nastrouhaný parmezán. Před podáváním salát pokapejte medem.

Sekt s ananasem

Ingredience:

  • 1 vychlazené šumivé víno
  • Kompotovaný ananas
  • Čerstvá máta

Postup:

Do sklenice na šampus nalijte vodu z kompotu, přidejte na kostičky nakrájený ananas a dolijte šumivým vínem. Podávejte ledově vychlazené s lístky máty. 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také