<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Silvestrovské dobroty




Štědrý den, na který jsme se tak těšili, je za námi a nám teď nezbývá nic jiného, než připravit se na přicházející Silvestr. A co by to bylo za poslední den v roce bez pořádného občerstvení? Proto jsme si pro vás připravili pár tipů.
Sladké krevety
Ingredience:
- 40 neloupaných krevet
- 3 stroužky česneku
- Řepkový olej
- 200 ml sladkého kečupu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce octa
- ·Sůl
Postup:
- Krevety oloupejte, osolte a osmažte na řepkovém oleji.
- Mezitím si připravte omáčku z kečupu, prolisovaného česneku, třtinového cukru a octa.
- Osmažené krevety vložte do misky s omáčkou a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat.
- Před podáváním můžete krevety přihřát na pánvi, ale skvělé jsou i studené.
Párty rolky
Ingredience:
- 5 ks celozrnných tortil
- 250 g goudy
- 250 g uzeného lososa
- Ledový salát
- 1 rajče
- Majonéza nebo bílý jogurt dle chuti
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Nejprve si připravte dresink smícháním majonézy/bílého jogurtu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Poté si rozprostřete tortily a pomažte je důkladně dresinkem.
- Tortily poklaďte ledovým salátem, uzeným lososem a na plátky nakrájeným rajčátkem.
- Nakonec přidejte nastrouhanou goudu a z tortil vytvořte rolády, které krájejte na kolečka. Místo uzeného lososa můžete použít šunku, kuřecí maso nebo tofu.
Spirály z listového těsta
Ingredience:
- 1 listové těsto
- Zelené a černé olivy
- Sušená rajčata
- Hrubozrnná sůl
- Špejle
Postup:
- Listové těsto rozválejte na tenký plát, ze kterého krájejte dlouhé proužky.
- Mezitím si na špejle napíchejte střídavě zelené olivy, černé olivy a sušená rajčata.
- V tuto chvíli si vezměte proužek listového těsta, kterým omotejte špejli tak, aby vždy v mezeře byly olivy nebo sušená rajčata.
- Předehřejte si troubu na 180 °C, špejle vyskládejte na pečící plech, posypte hrubozrnnou solí na pečte přibližně 15 až 20 minut.
Křupavé hranolky s parmazánem
Ingredience:
- 5 velkých brambor
- Olivový olej
- Strouhaný parmazán
- Sůl
- Pepř
- Bazalka, oregano, drcený kmín
Postup:
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky.
- Z olivového oleje, soli, pepře a bylinek si připravte marinádu, kterou hranolky potřete.
- Předehřejte si troubu na 180 °C, hranolky vyskládejte na plech, posypte strouhaným parmazánem a pečte do zlatova.