<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Silvestrovské dobroty

min.

Štědrý den, na který jsme se tak těšili, je za námi a nám teď nezbývá nic jiného, než připravit se na přicházející Silvestr. A co by to bylo za poslední den v roce bez pořádného občerstvení? Proto jsme si pro vás připravili pár tipů.

 

Sladké krevety

Ingredience:

  • 40 neloupaných krevet
  • 3 stroužky česneku
  • Řepkový olej
  • 200 ml sladkého kečupu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce octa
  • ·Sůl

Postup:

  1. Krevety oloupejte, osolte a osmažte na řepkovém oleji.
  2. Mezitím si připravte omáčku z kečupu, prolisovaného česneku, třtinového cukru a octa.
  3. Osmažené krevety vložte do misky s omáčkou a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat.
  4. Před podáváním můžete krevety přihřát na pánvi, ale skvělé jsou i studené.

 

Párty rolky

Ingredience:

  • 5 ks celozrnných tortil
  • 250 g goudy
  • 250 g uzeného lososa
  • Ledový salát
  • 1 rajče
  • Majonéza nebo bílý jogurt dle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Nejprve si připravte dresink smícháním majonézy/bílého jogurtu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  2. Poté si rozprostřete tortily a pomažte je důkladně dresinkem.
  3. Tortily poklaďte ledovým salátem, uzeným lososem a na plátky nakrájeným rajčátkem.
  4. Nakonec přidejte nastrouhanou goudu a z tortil vytvořte rolády, které krájejte na kolečka. Místo uzeného lososa můžete použít šunku, kuřecí maso nebo tofu.

 

Spirály z listového těsta

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • Zelené a černé olivy
  • Sušená rajčata
  • Hrubozrnná sůl
  • Špejle

Postup:

  1. Listové těsto rozválejte na tenký plát, ze kterého krájejte dlouhé proužky.
  2. Mezitím si na špejle napíchejte střídavě zelené olivy, černé olivy a sušená rajčata.
  3. V tuto chvíli si vezměte proužek listového těsta, kterým omotejte špejli tak, aby vždy v mezeře byly olivy nebo sušená rajčata.
  4. Předehřejte si troubu na 180 °C, špejle vyskládejte na pečící plech, posypte hrubozrnnou solí na pečte přibližně 15 až 20 minut.

 

Křupavé hranolky s parmazánem

Ingredience:

  • 5 velkých brambor
  • Olivový olej
  • Strouhaný parmazán
  • Sůl
  • Pepř
  • Bazalka, oregano, drcený kmín

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky.
  2. Z olivového oleje, soli, pepře a bylinek si připravte marinádu, kterou hranolky potřete.
  3. Předehřejte si troubu na 180 °C, hranolky vyskládejte na plech, posypte strouhaným parmazánem a pečte do zlatova.