<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Vaříme s láskou a Michalem Krulichem: Rýžové kuličky se sýrem, italská rajčatová omáčka, celozrnný špaldový kuskus s cuketou a kurkumou

min.

 

 

Michal Krulich vaří a učí lidi lásce k jídlu a kvalitní kuchyni v  Kuchařských kurzech, provozuje cateringový servis a je všude tam, kde je dobré jídlo.

Recept

Ingredience na 4 porce:

  • Rýže 200 g
  • Sýr eidem 140 g 
  • Rajčata 200 g
  • Bazalka 12 g 
  • Cibule očištěná 60 g 
  • Mrkev, celer, petržel 3:2:1 (očištěné) 120 g 
  • Špaldový kuskus 200 g 
  • Cuketa 60 g 
  • Kurkuma 2 g 
  • Olej na smažení 400 ml
  • Sůl 12 g 
  • Strouhanka 100 g 
  • Vajíčka 1 ks 

TP:

Rýži propláchneme studeneou vodou a necháme uvařit do měkka. Poté ji důkladně scedíme a rozmixujeme (krátce). Nesmí se z ní stát hladká kaše, jinak by zřídla. Necháme vychladit a zahustíme strouhaným sýrem, jedním žloutkem a polovinou dávky strouhanky. Vytvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance.

Špaldový kuskus uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Poté do něj vmícháme orestovanou cuketu ochucenou kurkumou. Na oleji orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme cibuli a orestujem rajčata. Poté přidáme protlak, podlijeme vodou a dusíme. Nakonec přidáme bazalku a rozmixujeme.

Osmažíme sýrové kuličky do zlatova.

Servírujeme rajčatovo - bazalkovou omáčku, vedle ní kuskus a smažené rýžovo - sýrové kuličky.

Alergeny:

3 vejce, 9 celer, 1 lepek