-
3 hrnky těstovin penne
-
2 hrnky dýňové dužiny
-
2 cibule (nakrájet)
-
1 tofu ricotta
-
3 lžíce olivového oleje
-
1 lžička třtinového cukru
-
¼ lžíce muškátového oříšku
-
špetka bílého pepře
-
¼ hrnku zeleninového bujónu
Dýni nakrájíme na menší kousky a pečeme při 170 C do změknutí, poté ji rozmačkáme. Mezitím si v hrnci uvaříme těstoviny a na pánvi necháme zkaramelizovat cibuli (na středním ohni do hněda, cca 15 minut). V míse smícháme tofu ricottu s dýňovým pyré, cukrem, muškátovým oříškem, pepřem a zeleninovým bujónem.
Jemně vmícháme těstoviny a zkaramelizovanou cibulku a vše přelijeme do zapékací misky. Pečeme 30 minut a poté necháme ještě 10 minut vychladnout.
TIP: Jestli máte kuchyňského robota G21 Promesso, připravte si domácí těstoviny s jeho pomocí. Je to úplně jiná liga! ;-)
Komentáře