Chipsy bez výčitek aneb kedlubna a sušička potravin v hlavní roli

Chipsy bez výčitek aneb kedlubna a sušička potravin v hlavní roli

Z trouby buď nebudou tak křupavé, nebo budou až příliš tvrdé. Proto při přípravě chipsů z kedlubny vsaďte na jistotu a použijte sušičku potravin.

Ingredience

  • 1 střední kedluben

  • 1/2 šálku jablečného octa

  • 1 lžička mořské soli

Postup

  1. Nakrájejte kedluben na co nejtenčí plátky. Zkrátíte tak nejen dobu sušení, ale výsledné chipsy budou křupavější.

  2. Plátky vyskládejte na plech nebo do vhodné nádoby, zalijte octem a posypte solí.

  3. Zakryjte je a nechte namočené asi 2 hodiny.

  4. Poté je lehce osušte a jednotlivé plátky uložte na plata sušičky tak, aby se nepřekrývala a sušte do křupava. 

TIP: Sušit můžete začít na vyšší teplotu, klidně i kolem 65 °C a po cca hodině snižte teplotu na 45 stupňů a sušte do křupava. 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také