<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Cukety plněné rizotem

min.

Na cestování za italskou kuchyní to zatím nevypadá, tak si ji pojďme zatím připomenout tímto oblíbeným receptem.

 

  • 6 cuket – k tomuto receptu jsou výborné kulaté cukety, ale pokud je nemáte, klidně použijte dlouhé

  • 1 cibule

  • 150 g rýže

  • 100 ml bílého vína

  • 250 ml zeleninového vývaru

  • 100 g šunky

  • 50 g parmazánu (může být tvrdý sýr)

  • 25 g kešu oříšků nebo pistácií

  •  sůl

  •  pepř

  •  máta

Umyjte cukety, poté u kulatých odřízněte vrchní část a lžičkou (dlouhé rozkrojte napůl) a pomocí lžičkou vydlabte dužninu se semínky. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a cukety vařte 2-4 minuty. Poté je položte vzhůru nohama na utěrku, aby oschnuly. 

Teď je čas na přípravu rýžové náplně

Na oleji nechejte zesklovatět cibulku, přidejte rýži a orestujte. Poté podlijte bílým vínem, dochuťte pepřem a přidejte vývar, dokud nebude rýže zakryta. Při dušení průběžně podlévejte dalším vývarem podle potřeby, dokud rýže nezměkne. Před koncem dušení, když už je rýže měkká a téměř na suchul,  vmíchejte nakrájenou šunku, nasekané oříšky a nastrouhaný parmezán. 

Poslední fáze je tu!

Cukety naplňte připraveným rizotem, naskládejte na pekáč a pokapejte olivovým olejem. Pečte v troubě, předehřáté na 200 °C asi 10 minut.