Fazolové hamburgery

Fazolové hamburgery

Rychlá teplá večeře ve všední den po příchodu z práce nebo trochu jiný víkendový oběd. Fazolové "hambáče" nezklamou, chutnají dětem i dospělým. Vyzkoušejte je.

Fazolové hamburgery

  • 2 hrnky uvařených fazolí

  • 1 hrnek strouhanky

  • ¼ hrnku červené cibule (jemně nasekané)

  • ½ hrnku zelené papriky (jemně nasekané)

  • 2 lžičky mleté papriky

  • 2 lžičky drceného kmínu

  • špetka soli a pepře

  • ¼ hrnku rajčatového pesta nebo protlaku

  • slunečnicový olej na smažení

Na pánvi restujeme cibuli a česnek, přidáme zelenou papriku a opékáme do měkka. Vmícháme mletou papriku, kmín, sůl, pepř a lehce orestujeme. 

Rozmixujeme polovinu fazolí, smícháme se zeleninovoou směsí z pánve a zbytkem celých fazolí. Přidáme strouhanku a protlak, promícháme.
Tvarujeme cca 3 cm vysoké hamburgery a smažíme je na rozpáleném oleji asi 5 minut z každé strany. 

Vkládáme do housek se salátem, majonézou nebo sojanézou a hořčicí. 


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také