Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Podzimní dýňová polévka
Přineste si trochu zářivé barvy podzimu do své kuchyně. Například s touhle jednoduchou polévkou s hedvábní strukturou a lahodnou chutí.
Ingredience
-
2 lžíce kokosového oleje nebo másla
-
1 středně velká dýně, oloupaná
-
4 šalotky
-
2 stroužky česneku
-
1 lžička koriandrového prášku
-
2 lžičky drceného kmínu
-
½ lžičky kurkumy
-
½ lžičky kajenského pepře
-
sůl
-
500 ml čerstvého kuřecího nebo zeleninového vývaru
-
1 plechovka kokosového mléka
Postup
-
Dýni nakrájejte na menší kusy.
-
Ve velkém hrnci zahřejte olej nebo máslo, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a osmahněte se špetkou soli dozlatova.
-
Přidejte prolisovaný česnek, koření a trošku vývaru, dobře promíchejte a poté přidejte dýni a větší špetku soli.
-
Přidejte zbytek vývaru a kokosové mléko. Přiveďte k varu, poté vařte na mírném ohni cca 40 minut, dokud nebude dýně měkká.
-
Nakonec rozmixujte tyčovým mixérem, nebo pomocí Perfect Smoothie Vitality.
-
Podle potřeby dochuťte, případně přidejte vývar, jestli máte rádi řidší konzistenci.
Náš tip: Semínka z dýně nevyhazujte. Očistěte je od dužiny, opláchněte, poté nechte oschnout na papírové utěrce. Smíchejte s dvěma lžícemi olivového oleje a opečte dozlatova na pánvičce nebo na plechu v troubě a posypte nima dýňový krém při podávání.