Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Sušička potravin – jak sušit maliny
Maliny jsou pro sušení velmi zajímavé a vděčné. Snad jako jediné ovoce totiž vypadají i po sušení stejně, jako před ním. Nemění tvar, neztrácejí objem, nezmenšují se. Ale když je pak ochutnáte, překvapí vás intenzivní a úžasnou chutí.
Na výsledek si počkáte, ale stojí za to!
Maliny jsou na sušení velmi specifické. Jsou duté, takže k jejich dokonalému vysušení nepotřebujete vysokou teplotu, jen čas. Omyté maliny protřiďte, abyste sušili skutečně jen zdravé ploty bez změknutí nebo začínající plísně. Sušení malin je pohodlné, protože plody nemusíte krájet ani nijak extra rovnat na sušících plátech. Prostě je tam nasypte a rozložte tak, aby se nepřekrývaly.
Nastavte v sušičce potravin teplotu 50 °C a teď pozor – čas sušení nastavte klidně až na 48 hodin. Proč? Když budete sušit maliny pomalu a šetrně, zachováte maximum jejich chuti a vůně. Není třeba spěchat, uvidíte. Pokud máte velké maliny, klidně ještě dalších 12 hodin přidejte. Je to dlouhá doba, ale uvidíte, že se na výsledek čekat vyplatí.
Usušené maliny uložte do sklenic a důkladně je uzavřete. Získáte koncentrát slunce, léta a dobré nálady, připravený k použití.