<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Zabodujte u táboráku!

min.

Meteorologové nám slibují příchod babího léta. A co bezpochybně k tomuto období patří, jsou táboráky. Plápolající oheň, špekáčky, brambory v alobalu, to vše zná a miluje každý z nás. Dokonalé vůni táboráku a úžasné chuti pokrmů z ohně se zkrátka nic nevyr

Grilované sýry na ohni

Ingredience:

  • 4 sýry hermelínového typu
  • 4 plátky slaniny
  • 8 sušených rajčat
  • ½ hrsti vlašských ořechů
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvé bylinky dle chuti (bazalka, majoránka a jiné)

Postup:

Sýry podélně rozkrojte. Do misky vložte nadrobno nakrájenou slaninu, pokrájená sušená rajčata a nasekané vlašské ořechy. Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte nasekané čerstvé bylinky a znovu promíchejte. Oddělte sýry a na spodní část každého z nich vložte trochu připravené směsi. Sýry přiklopte druhou půlkou a zabalte do alobalu. Poté pečte v krajní části ohniště přibližně 10 minut.

Pečené brambory v alobalu

Ingredience:

  • 5 brambor
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 10 dkg parmezánu
  • Sůl
  • Pepř
  • Zakysaná smetana
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z ½ citrónu

Postup:

Brambory důkladně umyjte a předvařte ve slupce. Do misky nalijte olej, přidejte nastrouhaný parmezán, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Brambory obalte směsí, vložte do alobalu a důkladně zabalte. Pečte v krajní části ohniště přibližně 15 až 20 minut. K pečeným bramborům se perfektně hodí dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku a citrónové šťávy.

Ryba na ohni

Ingredience:

  • 1 pstruh
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Pstruhy důkladně umyjte, pokapejte olejem a důkladně osolte a opepřete (i zevnitř). Ryby propíchněte od hlavy k ocasu klackem a pečte na malém plamenu. Ryby hlídejte, aby se nespálily. Podávejte s čerstvým žitným pečivem. Pokud jste milovníkem pikantních pokrmů, obalte rybu před opékáním v nadrobno nasekané chilli papričce.

Masový kotlík

Ingredience:

  • 0,5 kg kuřecího masa
  • 0,5 kg vepřového masa
  • 100 g slaniny
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g bílých fazolí v konzervě
  • 1 rajčatové pyré
  • 0,5 l masového nebo zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

V kotlíku nad ohněm rozpalte olej, na kterém osmahněte na kostičky nakrájené kuřecí a vepřové maso. Přidejte slaninu a nasekanou cibuli. Krátce restujte a zalijte vývarem. Přidejte rajčatové pyré, prolisovaný česnek, fazole a vařte do změknutí masa. Dle chuti osolte a opepřete. Podávejte s čerstvým pečivem.