<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Zapečený květák

min.

Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte tento recept na zapečený květák, nebudete litovat.

 

Ingredience

  • 1 větší  květák

  • 2 lžíce vody

  • 3 lžíce másla

  • ½ lžičky sušeného česneku

  • ½ šálku zakysané smetany

  • 2 lžíce nasekané pažitky nebo jarní cibulky

  • 2-3 plátky slaniny

  • šálek nastrouhaného sýru

Postup

  1. Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě.
  3. Vařený květák rozmixujte v mixéru do konzistence bramborové kaše.
  4. Smíchejte máslo, česnek, zakysanou smetanu a pažitku s rozmixovaným květákem. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Rovnoměrně rozetřete směs karfiolu na dno vymaštěné zapékací mísy. Posypte opečenou slaninou a strouhaným sýrem.
  6. Pečte v troubě na 180 °C po dobu cca 20 minut, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte.