<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Zapečený květák
6.10.2021
min.
Tip na rychlý oběd nebo večeři? Vyzkoušejte tento recept na zapečený květák, nebudete litovat.
Ingredience
-
1 větší květák
-
2 lžíce vody
-
3 lžíce másla
-
½ lžičky sušeného česneku
-
½ šálku zakysané smetany
-
2 lžíce nasekané pažitky nebo jarní cibulky
-
2-3 plátky slaniny
-
šálek nastrouhaného sýru
Postup
- Na pánvi opečte na kostičky nakrájenou slaninu.
- Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě.
- Vařený květák rozmixujte v mixéru do konzistence bramborové kaše.
- Smíchejte máslo, česnek, zakysanou smetanu a pažitku s rozmixovaným květákem. Dochuťte solí a pepřem.
- Rovnoměrně rozetřete směs karfiolu na dno vymaštěné zapékací mísy. Posypte opečenou slaninou a strouhaným sýrem.
- Pečte v troubě na 180 °C po dobu cca 20 minut, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte.