<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

10 důvodů, proč jíst pekanové ořechy

Věděli jste, že pekanové ořechy mají více antioxidantů než kterékoliv jiné ořechy? Řadí se mezi 15 potravin s nejvyšší úrovní antioxidantů. Jsou také zdrojem vitamínyů a minerálů, jako je mangan, draslík, vápník, železo, hořčík, zinek a selen. Jaké jsou h

1. Zdravé srdce

Pekanové ořechy obsahují mononenasycené tuky, jako je kyselina olejová, spolu s fenolickými antioxidanty, které pomáhají snižovat riziko srdečních onemocnění. Přidání hrstky pekanových ořechů do vaší stravy pomůže snížit „špatný“ cholesterol a zvýšit ten dobrý, což zase zabrání mozkové mrtvici a onemocnění koronárních tepen.

2. Trávení

Vláknina obsažená v pekanových ořeších podporuje zdraví tlustého střeva a usnadňuje pravidelnou stolici. Snižuje riziko rakoviny tlustého střeva, hemoroidů a kolitidy vyčištěním gastrointestinálního systému. Vláknina je prostě pro naše tělo skvělá.

3. Hubnutí

Konzumace ořechů zvyšuje sytost a zrychluje metabolismus. To díky tomu, že pekanové ořechy jsou také velmi bohatým zdrojem několika důležitých B-komplexních skupin vitamínyů, jako jsou riboflavin, niacin, thiamin, kyselina pantothenová, vitamin B-6 a foláty, které společně pomáhají zvyšovat rychlost metabolismu. Neobsahují žádný cholesterol a proto jsou vhodné i při redukci váhy.

4. Snižují riziko některých druhů rakoviny

Pekanové ořechy chrání lidské tělo před rakovinou díky obsahu kyseliny olejové, u které bylo zjištěno, že snižuje riziko rakoviny prsou. Rovněž snižují riziko rakoviny tlustého střeva, protože pomáhají čistit gastrointestinální systém.

5. Protizánětlivé účinky

Pekanové ořechy jsou bohaté na hořčík, který je známý svými protizánětlivými účinky. Studie prokázaly, že zvýšený příjem hořčíku snižuje zánětlivé ukazatele v těle a také snižuje zánět v arteriálních stěnách, čímž snižuje riziko artritidy, Alzheimerovy choroby, kardiovaskulárních onemocnění a dalších zánětlivých onemocnění.

6. Imunita

Pekanové ořechy jsou jeho bohatým zdrojem manganu, který je silným antioxidantem. Adekvátní příjem manganu je nezbytný pro vedení nervů a funkci mozku. Tento stopový minerál chrání vaše nervové buňky před poškozením volnými radikály, čímž zvyšuje imunitu a chrání tělo před nemocemi, infekcemi atd.

7. Krásná pokožka

Pekanové ořechy jsou vynikajícím zdrojem vitaminu E a A, zinku, folátu a fosforu, které hrají důležitou roli při udržování dobrého stavu pokožky a zlepšují její vzhled. Spolu s vlákninou pomáhají dosáhnout jasné pleti a chrání před kožními infekcemi.

8. „Věčné mládí”

Pekanové ořechy obsahují řadu antioxidantů, včetně kyseliny ellagové, vitaminu A a vitaminu E, které bojují a eliminují volné radikály odpovědné za předčasné stárnutí pokožky . Pekanové ořechy tak mohou zabránit výskytu jemných vrásek a pigmentace.

9. Vlasy

Pekanové ořechy jsou vynikajícím zdrojem L-argininu, aminokyseliny, která pomáhá prokrvování svalů. Zvyšuje rychlost průtoku krve v celém těle až k vlasovým kořínkům, což je nezbytné pro zdravý růst vlasů a pokožku hlavy. Nedostatek železa v těle vede k anémii, která je jednou z běžných příčin vypadávání vlasů. Ale pekanové ořechy jsou dobrým zdrojem železa, a proto bojují proti vypadávání vlasů .

10. Energie

Ořechy příznivě ovlivňují regeneraci organismu, ať již po psychické nebo fyzické zátěži. Doporučují se proto také jako rychlý zdroj energie. Hrstkou ořechů denně nahraďte měně zdravé potraviny. Přidejte je například do müsli nebo jogurtu při snídani.