<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

10 důvodů, proč vařit metodou sous-vide

Je sous-vide jen nafouknutá bublina nebo skutečně přínosný způsob vaření? Hodí se sous-vide příprava pokrmů i pro běžnou domácnost nebo je výlučnou záležitostí ohvězdičkovaných restaurací? Je to jen na maso nebo pomocí sous-vide můžete připravit i dezert?

 

1. Se sous-vide připravíme dokonale uvařené jídlo

Sous-vide metoda vaření umožní vařit při velmi přesné teplotě, takže je prakticky nemožné pokrm převařit či připálit nebo naopak nedovařit. Běžná příprava jídel v troubě nebo na sporáku vyžaduje přesnost, sledování času a zkušenosti. U sous-vide vaření nic z toho nepotřebujete. Zvolíte si program, vložíte maso a výsledkem bude třeba dokonalý steak, který se celou dobu připravuje ve stejné teplotě. takže nehrozí přesušené okraje. Na pánvi pak jen nakonec dokončíte úpravu těsně před podáváním. Je tedy jedno, jestli k jídlu zasednete v plánovaném čase nebo třeba očekávaná návštěva dorazí později. Připravené steaky prostě zůstanou ve vodní lázni jak dlouho bude třeba, aniž by se něco změnilo. 

2. Se sous-vide je příprava jídel jednoduchá a konzistentní

Každému z nás se v kuchyni občas něco nepovede. Se sous-vide tomu tak už ale nebude. Díky velmi přesnému nastavení teploty už na skvělé vaření nemusíte mít roky zkušeností. Příprava jídel metodou sous-vide je snadná jako obsluha kávovaru. Vložíte zabalené jídlo, zvolte program a počkejte na signál, oznamující konec přípravy. 

3. Se sous-vide budete jíst zdravěji a lépe

Vaření ve vakuu s sebou přináší úžasný benefit – v jídle zůstanou všechny vitamíny i přírodní látky. Nezničí se vařením, neodpaří se. Zůstanou a jídlo tak bude mít svou původní chuť i barvu. Vysušenému masu nebo vybledlé zelenině můžete s klidem zamávat. 

4. Gurmánská kuchyně za běžné peníze  

Se sous-vide budete jíst mnohem lépe a přitom neutratíte žádné peníze navíc. Samozřejmě platí, že čím kvalitnější suroviny máte, tím lepší je výsledek na talíři. Ale díky sous-vide dokážete připravit pětihvězdičkové jídlo i z obyčejného kousku masa – přípravou v uzavřeném vakuovém obalu mnohem více vyniknou chutě a rozmanitost připravovaných surovin. 

5. Příprava sous-vide je velmi úsporná

Na rozdíl od jiných domácích spotřebičů je sous-vide vaření mnohem úspornější a efektivnější. Navíc získáte spoustu času navíc využitím chytrých sous-vide pomocníků, jako je například sous-vide G21 Akura s WiFi a jeho chytrá aplikace pro mobilní telefony, na které si jen vyberete recept, před odchodem z domu připravíte potřebné suroviny a pak odkudkoliv pošlete přes apku pokyn k přípravě. Po návratu domů vás bude čekat voňavé hotové jídlo. 

6. Čistá kuchyně, minimum špinavého nádobí

Představte si, kolik nádobí – tácků, misek, hrnců, pánví a příslušenství spotřebujete při přípravě teplého jídla pro čtyřčlennou rodinu. Ale na to je život příliš krátký a není důvod trávit jej úklidem. Díky sous-vide výrazně omezíte spotřebu nádobí při přípravě pokrmů, například při přípravě kuřecích prsou vám stačí jen pánev na závěrečnou úpravu nebo salátová mísa, pokud máte chuť na zeleninový salát s kuřecím masem. 

7. Další úspora času i peněz – lepší plánování jídelníčku

Se sous-vide se dá mnohem lépe plánovat a využívat jednoho vaření i do budoucna. Když si připravíte víc porcí, než právě potřebujete a poté je zamrazíte, můžete mít plný mrazák hotových porcí ryb, steaků nebo drůbeže. A připravit je kdykoliv na ně budete mít chuť. 

8. Se sous-vide se snadno dostanete na vysokou úroveň kulinářství

Jsou recepty, které si nechcete připravovat buď vůbec nebo jen zřídka – vynikajicí chuť je totiž vyvážena mnohem větší náročností na čas a složitou přípravou. Stačí málo a lahodný domácí pudink nebo lehká krémová omáčka se navíc ani nemusí povést. Nyní se sous-vide to je ale minulostí. I přípravu takových pokrmů a lahůdek hravě zvládnete. 

9. Návštěvy příbuzných i přátel si užijete, navíc je ještě ohromíte

Už nemusíte jedním uchem poslouchat plynoucí rozhovor a druhým bublání v hrnci na plotně. Sous-vide vám pomůže s přípravou společného jídla tak, abyste měli vše hotovo dřív, než návštěva dorazí. Navíc je překvapíte chutí a vůní podávaných lahůdek. 

10. Možnosti přípravy jsou nekonečné, kreativitě se meze nekladou

Se sous-vide se v kuchyni nikdy nudit nebudete a rutina vám nehrozí. Možnosti, kteřé sous-vide vaření nabízí, jsou neomezené. Se sous-vide připravíte speciality české kuchyně i menu z michellinských jídelních lístků.

 

K provozování našeho webu www.g21-vitality.cz využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme. Více informací...