Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Avokádová majonéza

6.10.2021



Klasická majonéza se obvykle vyrábí z vaječných žloutků. Při zdravém způsobu stravování se ji zřejmě snažíte vyhnout obloukem. Tuto zdravější verzi můžete použít do salátů, sendvičů i hamburgerů, ale i jako skvělý dip k pochoutkám z grilu. Je to vynikajíc
Na jednoduchý recept na avokádovou majonézu si připravte:
-
1 avokádo
-
1 čajová lžička jablečného octa
-
2 lžičky čerstvé citronové šťávy
-
1 čajová lžička dijonské hořčice
-
1 čajová lžička mletého česneku
-
2-3 lžíce avokádového nebo olivového oleje
-
sůl podle chuti
Postup
-
Rozkrojte avokádo na polovinu, vyjměte pecku uprostřed a lžící naberte vnitřek do kuchyňského robotu nebo mixéru.
-
Přidejte do kuchyňského robotu nebo mixéru jablečný ocet, dijonskou hořčici, mletý česnek, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Pulzujte, dokud nebude konzistence hladká a krémová.
-
Pokud chcete ještě krémovější texturu, přidejte v tuto chvíli další lžíci olivového oleje
-
Přidejte sůl podle chuti.
-
Uchovávejte v nádobě s víkem nebo přikryté potravinářskou fólii, aby nedošlo ke zhnědnutí. Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.
|