<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Avokádová majonéza

min.

Klasická majonéza se obvykle vyrábí z vaječných žloutků. Při zdravém způsobu stravování se ji zřejmě snažíte vyhnout obloukem. Tuto zdravější verzi můžete použít do salátů, sendvičů i hamburgerů, ale i jako skvělý dip k pochoutkám z grilu. Je to vynikajíc

 

Na jednoduchý recept na avokádovou majonézu si připravte:

  • 1 avokádo

  • 1 čajová lžička jablečného octa

  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy

  • 1 čajová lžička dijonské hořčice

  • 1 čajová lžička mletého česneku

  • 2-3 lžíce avokádového nebo olivového oleje

  • sůl podle chuti

Postup

  1. Rozkrojte avokádo na polovinu, vyjměte pecku uprostřed a lžící naberte vnitřek do kuchyňského robotu nebo mixéru.

  2. Přidejte do kuchyňského robotu nebo mixéru jablečný ocet, dijonskou hořčici, mletý česnek, citronovou šťávu a 2 lžíce oleje. Pulzujte, dokud nebude konzistence hladká a krémová.

  3. Pokud chcete ještě krémovější texturu, přidejte v tuto chvíli další lžíci olivového oleje

  4. Přidejte  sůl podle chuti.

  5. Uchovávejte v nádobě s víkem nebo přikryté potravinářskou fólii, aby nedošlo ke zhnědnutí. Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 3 dnů.

  • I když nemusíte nutně používat kuchyňský robot, celý proces je tak mnohem jednodušší. Všechny vložte do přístroje, zapněte a nechte jej udělat práci za vás! Můžete také použít ruční mixér.

  • Pokud chcete, aby byla majonéza ještě krémovější, přidejte ještě jednu lžíci olivového nebo avokádového oleje.

  • Můžete přidat ještě sůl a stroužek česneku pro zvýraznění chuti.