Báječná domácí paštika 3 x jinak

Báječná domácí paštika 3 x jinak

Jste milovníkem paštik? Zapomeňte na ty kupované, u kterých nevíte, co přesně obsahují a připravte si s námi paštiku domácí. Nejen, že si budete jisti jejím složením, ale navíc si opravdu pochutnáte. Je libo játrovka s červeným vínem? Nebo paštika s čerstvými bylinkami? Či snad máte chuť na paštiku s brusinkami a oříšky? To vše naleznete v dnešním článku.

Paštika s červeným vínem a rozmarýnem

Ingredience:

  • 350 g hovězího masa
  • 200 g vepřových jater
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 250 ml smetany
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička třtinového cukru
  • Sůl
  • Pepř

Na pánvi si rozehřejte sádlo, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájené maso a játra. Zalijte vínem a duste do změknutí. Nakonec přilijte smetanu a vařte do zhoustnutí. Směs přendejte do nádoby mixéru, přidejte rozmarýn, česnek a cukr. Rozmixujte dohladka a směs dle chuti osolte a opepřete. Hotovou paštiku plňte do sklenic a uzavřete víčkem. Sklenice pak otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Paštiku skladujte v lednici.

Bylinková paštika

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Několik lístků čerstvé majoránky, oregana a šalvěje
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Na pánvi si rozehřejte olej, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájená játra a restujte do změknutí. Játra přendejte do nádoby mixéru a přidejte česnek. Rozmixujte dohladka. Hotovou směs smíchejte s nasekanými bylinkami a dle chuti osolte a opepřete. Hotovou paštiku plňte do sklenic, zalijte rozpuštěným horkým máslem a uzavřete víčkem. Sklenice pak otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Paštiku skladujte v lednici.

Paštika s brusinkami a oříšky

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 5 plátků anglické slaniny
  • 200 g másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g vlašských ořechů
  • ½ hrnku smetany
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Na pánvi si rozehřejte olej, na kterém osmažte na kostičky nakrájenou cibuli. Přidejte pokrájená játra, slaninu a směs zalijte smetanou. Dle chuti osolte a opepřete a restujte do změknutí. Směs přendejte do nádoby mixéru a rozmixujte dohladka. Paštiku smíchejte s brusinkami a nasekanými ořechy. Hotovou paštiku plňte do sklenic, zalijte rozpuštěným horkým máslem a uzavřete víčkem. Sklenice pak otočte dnem vzhůru a nechejte vychladnout. Paštiku skladujte v lednici.

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také