Batátovo-mrkvová polévka aneb vaříme s Maruškou Veg

Batátovo-mrkvová polévka aneb vaříme s Maruškou Veg

Chutnají vám batáty? Někdo je pro jejich nasládlou chuť moc nemusí, někdo je miluje, jak to s nimi máte vy? Pokud jste si k nim doposud nenašli cestu, po dnešku je budete milovat. Pokud už je máte rádi, není co řešit :-)

Batáty jsou syté a zdraví prospěšné díky bohatému obsahu vlákniny, železa a vitamínů A, B, C a E. Pojďte si je s námi připravit v lahodné krémové polévce podle receptu od @maruskaveg a uvidíte, že si pochutnáte. 

Sladkost mrkve, krémovost sladkých brambor v kombinaci s pikantním zázvorem a chilli nás nalákaly na přípravu této polévky. Je tak dobrá, že ji sníte dřív, než řeknete její název.

Suroviny:

  • 1 větší batát

  • 3 větší mrkve

  • cibule

  • 2 stroužky česnek

  • kousek zázvoru

  • šálek červené čočky

  • zeleninový bujon

  • 2 dcl kokosové mléko

  • sůl

  • pepř

  • chilli

  • citronová šťáva z půl citronu

  • 1 litr voda

Na zdobení:

  • oříšky nebo semínka, čerstvé bylinky

Postup:

  1. Sladký brambor, mrkev a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Do hrnce dejte vařit vodu se zeleninovým bujonem a přidejte všechnu zeleninu, čočku a koření. 

  2. Když je zelenina měkká a částečné ochlazená, vložte ji do mixéru a spolu s kokosovým mlékem a citronovou šťávou rozmixujte do hladka. Při podávání posypte semínky nebo oříšky podle chuti. Dobrou chuť. :-)

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také