Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Boršč




Chladné dny se nezadržitelně blíží. Ale nebojte, s námi se zahřejete. Dnes si totiž připravíme nestárnoucí klasiku, ruský boršč. Vždyť právě nyní je ten správný čas vytáhnout řepu ze záhonu. Tak hurá do toho!
Recept
Ingredience:
- 4 lžíce rajského protlaku
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g zelí
- 500 g hovězího masa s kostí
- 500 g červené řepy
- 100 g mrkve
- 100 g brambor
- celý černý pepř
- nové koření
- bobkový list
- sůl
Postup:
Do hrnce vložte hovězí maso s kostí, přilijte vodu a nechejte alespoň 2 hodiny vařit. V průběhu osolte, přidejte pepř, nové koření a bobkový list. Vyjměte maso a vývar přeceďte. Maso oberte od kosti, nakrájejte na malé kostičky a vraťte zpět do vývaru. Brambory a mrkev očistěte a nakrájejte na malé kostičky, které vložte do vývaru. Přidejte kysané zelí a nastrouhanou řepu. Cibulku osmahněte na troše olivového oleje, přidejte prolisovaný česnek a poté vložte společně s rajským protlakem do polévky. Vařte do změknutí zeleniny. Dle chuti osolte a opepřete.
Náš tip:
Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou čerstvou petrželkou.
Tabulka výživových hodnot
Energetická hodnota v kJ / kcal |
1825 kJ / 548 kcal |
Bílkoviny |
12 g |
Sacharidy |
62 g |
Z toho cukry |
8 g |
Tuky |
11 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
0 g |
Vláknina |
18 g |