<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Boršč

min.

Chladné dny se nezadržitelně blíží. Ale nebojte, s námi se zahřejete. Dnes si totiž připravíme nestárnoucí klasiku, ruský boršč. Vždyť právě nyní je ten správný čas vytáhnout řepu ze záhonu. Tak hurá do toho!

 

Recept

Ingredience:

  • 4 lžíce rajského protlaku
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g zelí
  • 500 g hovězího masa s kostí
  • 500 g červené řepy
  • 100 g mrkve
  • 100 g brambor
  • celý černý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl

Postup:

Do hrnce vložte hovězí maso s kostí, přilijte vodu a nechejte alespoň 2 hodiny vařit. V průběhu osolte, přidejte pepř, nové koření a bobkový list. Vyjměte maso a vývar přeceďte. Maso oberte od kosti, nakrájejte na malé kostičky a vraťte zpět do vývaru. Brambory a mrkev očistěte a nakrájejte na malé kostičky, které vložte do vývaru. Přidejte kysané zelí a nastrouhanou řepu. Cibulku osmahněte na troše olivového oleje, přidejte prolisovaný česnek a poté vložte společně s rajským protlakem do polévky. Vařte do změknutí zeleniny. Dle chuti osolte a opepřete.

Náš tip:

Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou čerstvou petrželkou.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

1825 kJ / 548 kcal

Bílkoviny

12 g

Sacharidy

62 g

Z toho cukry

8 g

Tuky

11 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0 g

Vláknina

18 g