Cizrnový salát s krevetami

Cizrnový salát s krevetami

Jste milovníkem krevet? Zkuste náš salát s cizrnou a krevetami. Věřte, je to bašta!

Máte rádi luštěniny a snažíte se zhubnout? A co takhle zkusit cizrnu? Cizrna je velmi bohatá na kvalitní bílkoviny, a je proto vhodná jako součást redukčního jídelníčku. Navíc, je-li správně připravena, chutná naprosto skvěle.

Recept

Ingredience:

  • 200 g cizrny
  • 2 vejce
  • hlávkový salát
  • 200 g rajčat
  • 200 g okurky
  • 100 g krevet
  • bílý jogurt
  • šťáva z ½ citronu
  • čerstvé bylinky
  • olivový olej
  • sůl

Postup:

Cizrnu propláchněte a uvařte do měkka. Vajíčka uvařte na tvrdo, oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Natrhejte hlávkový salát, nakrájejte okurky a rajčata. Krevety oloupejte, osolte a osmahněte na olivovém oleji. Z bílého jogurtu, citronové šťávy a čerstvých bylinek připravte dresink. Veškeré ingredience vložte do větší mísy, zalijte dresinkem a důkladně promíchejte. Dle chuti dosolte.

Náš tip: Salát podávejte s olivovou focacciou.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

3039 kJ / 727 kcal

Bílkoviny

62 g

Sacharidy

67 g

Z toho cukry

10 g

Tuky

23 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

5 g

Vláknina

16 g

 

Dejte tip přátelům

Suroviny

Cizrna 200 g
Vejce 2 ks
Hlávkový salát 1 ks
Rajčata 200 g
Salátková okurka 200 g
Krevety 100 g
Bílý jogurt 1 kelímek
Citrónová šťáva
Čerstvé bylinky
Olivový olej
sůl
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také