Co s úrodou hlávkového salátu? Naším favoritem je polévka!

Co s úrodou hlávkového salátu? Naším favoritem je polévka!

Nevíte, co s hlávkovým salátem, který se vám urodil ve skleníku? Zkuste naši oblíbenou polévku!

Co s letošní úrodou hlávkového salátu? Salát se smetanou, salát se sladkou zálivkou, salát s vejci, salát s tuňákem… Toho všeho máte už dost? A co vyzkoušet něco poměrně neobvyklého? Polévka z hlávkového salátu zní sice trochu zvláštně, ale věřte, je opravdu velmi chutná.

Recept

Ingredience:

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 100 ml suchého bílého vína
  • Hlávkový salát
  • Himalájská sůl
  • Olivový olej

Postup:

Nejprve si v kastrolu rozehřejte olivový olej, na kterém krátce osmažte nakrájenou cibulku. Cibulku zalijte vínem a vařte, dokud se víno neodpaří. Přilijte zeleninový vývar a opět přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut, poté sejměte kastrol ze sporáku. Do vývaru vložte hlávkový salát a důkladně rozmixujte ponorným tyčovým mixérem. Chcete-li si usnadnit práci, použijte výkonný stolní mixér. Polévku dochuťte solí a pepřem.

Náš tip: Polévku podávejte se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

627 kJ / 150 kcal

Bílkoviny

5 g

Sacharidy

13 g

Z toho cukry

2 g

Tuky

2 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

0,03 g

Vláknina

3 g

 

Dejte tip přátelům

Suroviny

Olivový olej
Zeleninový vývar 1 l
Himalájská sůl
Suché bílé víno 100 ml
Jarní cibulka 1 svazek
Hlávkový salát
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také