Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Co s úrodou hlávkového salátu? Naším favoritem je polévka!

30.5.2022



Nevíte, co s hlávkovým salátem, který se vám urodil ve skleníku? Zkuste naši oblíbenou polévku!
Co s letošní úrodou hlávkového salátu? Salát se smetanou, salát se sladkou zálivkou, salát s vejci, salát s tuňákem… Toho všeho máte už dost? A co vyzkoušet něco poměrně neobvyklého? Polévka z hlávkového salátu zní sice trochu zvláštně, ale věřte, je opravdu velmi chutná.
Recept
Ingredience:
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 svazek jarní cibulky
- 100 ml suchého bílého vína
- Hlávkový salát
- Himalájská sůl
- Olivový olej
Postup:
Nejprve si v kastrolu rozehřejte olivový olej, na kterém krátce osmažte nakrájenou cibulku. Cibulku zalijte vínem a vařte, dokud se víno neodpaří. Přilijte zeleninový vývar a opět přiveďte k varu. Vařte přibližně 15 minut, poté sejměte kastrol ze sporáku. Do vývaru vložte hlávkový salát a důkladně rozmixujte ponorným tyčovým mixérem. Chcete-li si usnadnit práci, použijte výkonný stolní mixér. Polévku dochuťte solí a pepřem.
Náš tip: Polévku podávejte se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami.
Tabulka výživových hodnot
Energetická hodnota v kJ / kcal |
627 kJ / 150 kcal |
Bílkoviny |
5 g |
Sacharidy |
13 g |
Z toho cukry |
2 g |
Tuky |
2 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny |
0,03 g |
Vláknina |
3 g |