Domácí arašídové máslo

Domácí arašídové máslo

Jste milovníkem arašídového másla, o kterém jsme si povídali v minulém článku? Nechcete ale utrácet za drahé máslo v obchodě, kde jedna sklenička vyjde na 80 až 100 Kč? Naše arašídové máslo je nejen chutnější a zdravější, ale především levnější. Domácí výroba vás bude stát přibližně 40 Kč. Pojďte si ho umixovat s námi, je to opravdu velmi jednoduché.

Recept

Ingredience:

  • 400 g oloupaných arašídů
  • 1 polévková lžíce datlového sirupu
  • špetka Himalájské soli

Postup:

Pokud jste si koupili arašídy nepražené, pro zvýraznění chuti je před mixováním upražte na pánvi. Pokud máte arašídy pražené, výroba másla pro vás bude o to jednodušší. Opražené arašídy vložte do mixéru a mixujte, do hladka. Ve chvíli, kdy se konzistence stává kašovitou, přidejte datlový sirup a Himalájskou sůl. Znovu důkladně rozmixujte. Hotové máslo dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.

Náš tip:

Do másla můžete přidat polévkovou lžíci kokosového oleje pro zjemnění chuti.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

9400 kJ / 2345 kcal

Bílkoviny

101 g

Sacharidy

79 g

Z toho cukry

25 g

Tuky

196 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

25 g

Vláknina

30 g

 

Dejte tip přátelům

Suroviny

Himalájská sůl
Datlový sirup
Arašídy 400 g
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také