<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Domácí jogurt ze sušičky potravin




Patříte mezi milovníky jogurtů a chtěli byste si dopřát něco skutečně zdravého, plného vitamínyů a živin? Výroba domácího jogurtu není žádná věda. Pojďte si s námi vyrobit kvalitní jogurt bez konzervantů, barviv a dalších „dobrůtek“. Přizvěte si na pomoc
Ingredience:
- 1 l plnotučného mléka
- Oříšky nebo sušené ovoce dle chuti (může být i čerstvé)
- Jogurtová kultura nebo kvalitní bílý jogurt s živou kulturou (2 lžíce)
Postup:
V hrnci zahřejte mléko na teplotu 75 °C a vařte po dobu 30 vteřin. Poté mléko rychle zchlaďte na teplotu 40 °C. Přidejte jogurtovou kulturu nebo bílý jogurt a důkladně promíchejte. Směs přelijte do misek a přiklopte víčkem. Misky vložte do sušičky potravin a sušte při teplotě 42 °C přibližně 7 až 8 hodin. V průběhu sušení jogurt nemíchejte. Jogurt nechejte vychladnout a dle chuti dochuťte nasekanými ořechy, sušeným ovocem a datlovým sirupem.