<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Domácí pickles

min.

Kvašenou zeleninu zná téměř každý z nás. Někdo ji miluje, někdo nenávidí. Dnešní recept je pro ty, kteří si svůj život bez této pochoutky nedokážou představit. Zapomeňte na kvašenou zeleninu z obchodu, která je plná konzervantů, a připravte si svou vlastn

Recept

Ingredience:

  • ½ kg bílého hlávkového zelí
  • ½ kg červeného zelí
  • 2 mrkve
  • 10 g soli

Postup:

Zelí umyjte, očistěte a nakrájejte na tenké proužky. Mrkev umyjte a nastrouhejte najemno. Zeleninu vložte do mísy, přidejte sůl a důkladně promíchejte. Poté zeleninu přendejte do kvasné nádoby nebo velké sklenice. Zeleninu důkladně upěchujte a sklenici uzavřete. Poté ji nechejte na jakémkoliv místě při pokojové teplotě. Zeleninu nechejte kvasit 4 dny a poté i přendejte do menšíc nádobek a vložte do lednice. Tímto dojde k zastavení kvasného procesu.

Náš tip:

Zeleninu můžete pozměnit dle vlastní chuti. Přidat můžete čínské zelí, ředkev, celer a podobně.