Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Domácí pickles




Kvašenou zeleninu zná téměř každý z nás. Někdo ji miluje, někdo nenávidí. Dnešní recept je pro ty, kteří si svůj život bez této pochoutky nedokážou představit. Zapomeňte na kvašenou zeleninu z obchodu, která je plná konzervantů, a připravte si svou vlastn
Recept
Ingredience:
- ½ kg bílého hlávkového zelí
- ½ kg červeného zelí
- 2 mrkve
- 10 g soli
Postup:
Zelí umyjte, očistěte a nakrájejte na tenké proužky. Mrkev umyjte a nastrouhejte najemno. Zeleninu vložte do mísy, přidejte sůl a důkladně promíchejte. Poté zeleninu přendejte do kvasné nádoby nebo velké sklenice. Zeleninu důkladně upěchujte a sklenici uzavřete. Poté ji nechejte na jakémkoliv místě při pokojové teplotě. Zeleninu nechejte kvasit 4 dny a poté i přendejte do menšíc nádobek a vložte do lednice. Tímto dojde k zastavení kvasného procesu.
Náš tip:
Zeleninu můžete pozměnit dle vlastní chuti. Přidat můžete čínské zelí, ředkev, celer a podobně.