<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Domácí pizza

120 min.
4 porce

Pojďme se z české zimy přesunout za italským sluncem alespoň na talířích – s novým receptem na pizzu a sklenicí jiskřivého vína bude i chladno za oknem hnedle příjemnější.

Co budete potřebovat:

 

Těsto

  • 150 g droždí

  • 1 čl krupicového cukru

  • 1 pl mouky

  • 2 hrnky mouky na pizzu

  • olivový olej, sůl

 

Na pizzu

  • 1 ks nastrouhané mozarelly

  • 1 balení tempehu

  • 3 ks červené cibule

  • 1 ks muškátové tykve

  • 2 ks malé konzervy rajčatového protlaku

  • med, oregano, třtinový cukr, kajenský pepř, čekankový/agáve sirup


 

1. Z jedné lžíce mouky, jedné lžičky cukru, 150 ml vlažného mléka a rozdroleného droždí zaděláme na kvásek.

2. Ke kvásku přidáme 2 hrnky mouky na pizzu, 4 lžíce olivového oleje a sůl. Dáme do robota na 10 minut. Dle potřeby přidáváme vždy po lžíci mouky.

 

 

3. Vypracované těsto necháme hodinku kynout na teplém místě.

4. Než nakyne těsto, orestujeme si na pánvi na másle kousky muškátového tykve, lehce posypané kajenským pepřem.

5. V hrnci vedle přidáme ve stejném poměru 2 lžíce rostlinného másla, 2 lžíce olivového oleje, červenou cibuli a 4 minutky restujeme. Poté přidáme 2 lžíce cukru a 1 lžíci agáve sirupu. Orestujeme dozlatova další 4 minuty.

6. Těsto dáme na plech vymazaný olivovým olejem a prstama roztáhneme do stran (čím déle těsto na plechu necháme. tím lepší bude výsledek - 30 min. max.)

7. Na těsto přidáme rajčatový protlak slazený jednou lžičkou medu/agávového či čekankového sirupu.

 

 

8. Na protlak nasypeme oregano, nastrouhaný rostlinný sýr, plátky seitanu nebo tempehu, karamelizovanou cibulku a kousky muškátové tykve.

9. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlatova ( přibližně 20-25 minut ).

 

 

Dobrou chuť!