<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Domácí vaječňák




Dobrých receptů není nikdy dost a o receptech na báječný domácí vaječný koňak to platí dvojnásobně. Paní Pavlína nám poslala ověřený recept své tety, podle kterého dělá domácí vaječňák už roky. Vyzkoušeli jsme jej a můžeme jen potvrdit :-)
Ingredience
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 1 salko
- 1 neslazené Tatra mléko
- 3 dcl rum
Postup
Žloutky rozmixujte s vanilkovým cukrem. Přidejte salko, neslazené Tatra mléko, zamíchejte a nakonec přilijte rum.
Tip: Z jedné dávky je cca 0,7 litru koňaku a ideální je nechat jej odležet v chladu alespoň týden. Hezky zhoustne. Doporučujeme udělat rovnou dvě dávky. :-)