<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Doplňujeme vitamíny C – zapečený květák

30.8.2021



Čerstvý květák má téměř 70 mg vitamínyu C na 100 G. Po tepelné úpravě už to bude samozřejmě méně, přesto vám tahle specialita bude chutnat a zdraví prospěje.
-
Květák
-
2 vejce
-
12 % smetana
-
100 g šunky s vysokým podílem masa
-
100 g sýra dle chuti (Niva, Gouda, Ementál a podobně)
-
Čerstvé bylinky
-
Sůl, pepř
Omytý květák rozdělte na růžičky a vařte v osolené vodě do měkka. Poté vodu slijte a květák v misce smíchejte ostatními surovinami. Pečlivě promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Ochucenou směsí pak naplňte koláčovou formu nebo menší formičky, například na muffiny. V troubě, předehřáté na 180 °C, pečte asi 20 minut.