<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Doplňujeme vitamíny C – zapečený květák

min.

Čerstvý květák má téměř 70 mg vitamínyu C na 100 G. Po tepelné úpravě už to bude samozřejmě méně, přesto vám tahle specialita bude chutnat a zdraví prospěje.

  • Květák

  • 2 vejce

  • 12 % smetana

  • 100 g šunky s vysokým podílem masa

  • 100 g sýra dle chuti (Niva, Gouda, Ementál a podobně)

  • Čerstvé bylinky

  • Sůl, pepř

Omytý květák rozdělte na růžičky a vařte v osolené vodě do měkka. Poté vodu slijte a květák v misce smíchejte ostatními surovinami. Pečlivě promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Ochucenou směsí pak naplňte koláčovou formu nebo menší formičky, například na muffiny. V troubě, předehřáté na 180 °C, pečte asi 20 minut.