Doplňujeme vitamín C – zapečený květák

Doplňujeme vitamín C – zapečený květák

Čerstvý květák má téměř 70 mg vitamínu C na 100 G. Po tepelné úpravě už to bude samozřejmě méně, přesto vám tahle specialita bude chutnat a zdraví prospěje.
  • Květák

  • 2 vejce

  • 12 % smetana

  • 100 g šunky s vysokým podílem masa

  • 100 g sýra dle chuti (Niva, Gouda, Ementál a podobně)

  • Čerstvé bylinky

  • Sůl, pepř

Omytý květák rozdělte na růžičky a vařte v osolené vodě do měkka. Poté vodu slijte a květák v misce smíchejte ostatními surovinami. Pečlivě promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Ochucenou směsí pak naplňte koláčovou formu nebo menší formičky, například na muffiny. V troubě, předehřáté na 180 °C, pečte asi 20 minut. 


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také