<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Dýňové zelí

min.

Plánujete o víkendu uvařit oběd, ve kterém bude figurovat zelí? Chcete vyzkoušet něco trochu netradičního? Co takhle zelí z dýně? Že to nejde? Ale jde a my vás o tom v dnešním receptu přesvědčíme! Zavřete oči, ochutnejte a najděte rozdíl.

 

Recept

Ingredience:

  • 1 větší dýně
  • 4 lžíce octa
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl
  • kukuřičná mouka

Postup:

Dýni pečlivě umyjte, rozkrojte a vyndejte semínka. Umytou dýni nastrouhejte na hrubém struhadle. Rozehřejte si olivový olej, na kterém osmažte cibulku do zlatova. Přidejte nastrouhanou dýni, ocet, třtinový cukr a dle chuti osolte. Podlijte vodou a nechejte vařit. Ve chvíli, kdy je dýně uvařená, přidejte kukuřičnou mouku a zelí zahustěte.

Náš tip:

Do zelí můžete přidat mletý kmín, čerstvý kopr nebo nastrouhané jablíčko.

Tabulka výživových hodnot

Energetická hodnota v kJ / kcal

 940 kJ / 233 kcal

Bílkoviny

 9 g

Sacharidy

 51g

Z toho cukry

 4 g

Tuky

 2 g

Z toho nasycené mastné kyseliny

1 g

Vláknina

10 g