<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Dýňový koláč

min.

Dýňová sezóna je zahájená. Pokud už vás nebaví neustále vařit jen dýňovou polévku, máme pro vás dokonalý recept na dýňový koláč, který zvládne naprosto každý.

Suroviny

 

  • 400 g dýně

  • 250 g moučkového cukru

  • 2 ks vejce

  • 1 ks listové těsto

  • 1 ks zakysaná smetana

  • 1 ks pomeranč

  • 1 lžička skořice

  • 2 ks hřebíček

  • ½ lžičky zázvoru

 

Postup

 

  1. Dýni očistíme, zbavíme jader a dužinu povaříme v hrnci. Přidáme polovinu cukru, pomerančovou šťávu, a necháme vařit, než dýně změkne.

  2. Jakmile začne dýně zkaramelizovat, hrnec odstavíme a dýni rozmixujeme na pyré.

  3. Zatím si rozválíme listové těsto a vložíme do formy na koláče.

  4. Těsto propícháme vidličkou.

  5. V míse ušleháme celá vejce se smetanou, zbylým cukrem, skořicí, sušeným zázvorem a hřebíčky a postupně přimícháme pyré.

  6. Směs rovnoměrně rozetřeme na připravený korpus a pečeme na 200 stupňů zhruba půl hodiny do zlatova.