Grilovaný Halloumi se zeleninou

Grilovaný Halloumi se zeleninou

Pokud jde o vaření, Halloumi lze připravit různými způsoby. Často se používá při přípravě vegetariánských pokrmů, protože tento „žvýkací“ sýr je skvělou náhradou masa. A protože se neroztéká a drží si svůj tvar, je ideální volbou na grilování.

Suroviny

  • 0,5 kg halloumi

  • 2 sladké papriky

  • 2 předvařené kukuřice

  • 1 cuketa

  • 1 lilek

  • sůl

  • pepř

  • olivový olej

  • tymián

Postup

  • Než se vám rozpálí gril, nařežte Halloumi na plátky hrubé asi 2-3 cm. Papriky nakrájejte na větší kusy a zbavte je jaderníků. Cuketu a lilek nakrájejte na kolečka.

  • Zeleninu posypte solí a pepřem a spolu se sýrem potřete olivovým olejem. 

  • Zeleninu grilujte do zlatohněda. Můžete použít grilovací pánev, pokud nemáte rošt, přes který vám zelenina nepropadne.

Grilovaná zelenina
  • Kukuřici také opečte na grilu ze všech stran a poté ostrým nožem ořežte semena. 

  • Sýr Halloumi opékejte dokud nezíská zlatavý nádech, či vypálené proužky od grilu. Když stisknete sýr, měl by být měkký, ale neměl by téct.

Halloumi s grilovanou zeleninou
  • Sýr se zeleninou pokapejte olivovým olejem, podle chuti posypte tymiánem, nebo zvolte jiné bylinky dle chuti a podávejte.

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také