Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Houby na sladko

30.8.2021



Nosíte z lesa plné košíky hub a už si nevíte rady, jak je zpracovat? Klasické recepty znáte nazpaměť a toužíte zkusit něco nového? Co takhle houby na sladko? Uznávám, zní to divně, ale je to neskutečně dobré.
Hubník na sladko
Ingredience:
- 3 hrnky čerstvých, na kostičky nakrájených, hub
- 1 l mléka
- 180 g krupice
- 200 g nadrobno nasekaných ořechů
- 200 g sušeného ovoce dle chuti
- 100 g rozinek
- 4 vejce
- 4 lžíce třtinového cukru
Postup:
Houby uvařte doměkka. Mléko nalijte do hrnce, přiveďte k varu a přidejte krupici. Uvařte hustou krupicovou kaši. Do kaše přidejte houby, vejce, ořechy, sušené ovoce, rozinky a třtinový cukr. Důkladně promíchejte a směs vylijte na vymazaný plech. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 35 až 40 minut.
Palačinky s ovocem a houbami
Ingredience:
- 200 g čerstvých hub nakrájených na malé kostičky
- 180 g špaldové mouky
- 4 dl polotučného mléka
- 2 vejce
- 50 g třtinového cukru nebo jiného přírodního sladidla
- 10 jahod
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 zakysaná smetana
- Špetka soli
Postup:
Do mísy vložte mouku, přidejte vejce, mléko, a špetku soli. Důkladně promíchejte a na kapce oleje připravte několik palačinek. Na druhé pánvi si rozehřejte olej a přidejte houby. Nechejte chvilku podusit. Mezitím si vložte do misky zakysanou smetanu, přidejte cukr, nakrájené jahody a orestované houby. Důkladně promíchejte. Směsí plňte připravené palačinky. Pro obměnu chuti můžete použít jakékoliv jiné čerstvé ovoce.