<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Hříbkové risotto ze sušených hub

min.

Rostou? Rostou. A jestli už máte nasušeno, připravte si s námi lahodné risotto se sušenými houbami.

Ingredience:

  • 100 g sušených hříbků (nebo jiných lesních hub)
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g rýže Arborio
  • cca 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 60 g parmazánu
  • máslo
  • sůl a pepř
  • petržel (na ozdobu)
  • olivový olej

 

Postup:

Sušené houby namočte do teplé vody na 30 minut, pak je nakrájejte na menší kousky.

 

V hlubší pánvi na olivovém oleji osmažte najemno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nejsou sklovité. Přidejte rýži a restujte, dokud není rýže průhledná.

 

Přidejte k ní namočené houby a postupně přilévejte vývar a víno. Pořád míchejte a podlévejte tak dlouho, dokud není rýže „al dente”.

 

Přidejte plátek másla a parmazán a míchejte, dokud risotto nezíská krásně krémovou konzistenci. Dochuťte solí a pepřem.

 

Risotto servírujte teplé, posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželí.