<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Hrušková galetka

min.

Tentokrát jsme si pro vás s @maruskaveg připravili recept na Galetku. Tento křupavý kulatý koláč s hruškami si vás určité získá.

Těsto

  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 1 čl kypřicího prášku
  • ½ ČL mleté skořice
  • špetku soli
  • 2 PL jablečného octa
  • 3 PL javorového sirupu
  • 5 PL rostlinného nápoje
  • 80 ml rostlinného oleje

Náplň

  • hrst ovesných vloček
  • 4 hrušky 
  • 1 PL mleté skořice 
  • hrst pekanové ořechy
  • javorový sirup popř. moučkový cukr k servírování

Postup

  1. Do mísy dáme všechny suroviny na těsto a v robotu vypracujeme v nelepivé jednotné těsto. Dáme do lednice a mezitím si připravíme ovoce.
  2. Hrušky omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.
  3. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  4. Těsto vyndáme z lednice a na pečicím papíru rozválíme na kolo o průměru 30 cm. Potřeme sirupem, doprostřed nasypeme vločky a nakládáme hrušky tak, aby zůstal alespoň 5 cm okraj. Tento okraj pak poskládáme směrem dovnitř a potřeme javorovým sirupem. Pečeme 25 minut na 200 °C. Před krájením necháme vychladnout.