<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
Další
Vyberte si témata, která Vás baví
ComfortArašídové másloCvičeníReceptRozhovorSous-videZajímavostAkceDIY kosmetikaZázvorDýněFritováníInovationFritézaNutriční rádceTěstovinyOstatníBeECOBez lepkuBylinkyCereálieCo se dějeCukrovíDárekDětiDetoxDětská jídlaDezertDietaDrůbežEkologieGrilováníHlavní jídloHoubyHovězíHrnce a pánveHubnutíImunitaJak vybratJiné produkty G21Kuchyňské nožeKuchyňský robotLifestyleLuštěninyMásloMasoMixérMixéryMixováníMlékoMoukaNápojeNovinkaOdšťavňovačeOdšťavňováníOřechyOvocePečeníPolévkaPomazánkaPorovnáníPosilováníPřílohaRAWRecenzeRybaRýžeSemínkaSladké jídloSlevaSmoothieSnídaněSoutěžSportovní výživaSuperpotravinaSušeníSušičky potravinSvačinaŠťávaTestováníTipUdržitelnostVakuováníVánoceVeganstvíVegenastvíVegetariánstvíVejceVelikonoceVepřovéVitamínyZdravá výživaZdravíZeleninaZmrzlina
Zobrazit
- Kategorie
- Výrobci
Hrušková galetka




Tentokrát jsme si pro vás s @maruskaveg připravili recept na Galetku. Tento křupavý kulatý koláč s hruškami si vás určité získá.
Těsto
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g hladké špaldové mouky
- 1 čl kypřicího prášku
- ½ ČL mleté skořice
- špetku soli
- 2 PL jablečného octa
- 3 PL javorového sirupu
- 5 PL rostlinného nápoje
- 80 ml rostlinného oleje
Náplň
- hrst ovesných vloček
- 4 hrušky
- 1 PL mleté skořice
- hrst pekanové ořechy
- javorový sirup popř. moučkový cukr k servírování
Postup
- Do mísy dáme všechny suroviny na těsto a v robotu vypracujeme v nelepivé jednotné těsto. Dáme do lednice a mezitím si připravíme ovoce.
- Hrušky omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.
- Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Těsto vyndáme z lednice a na pečicím papíru rozválíme na kolo o průměru 30 cm. Potřeme sirupem, doprostřed nasypeme vločky a nakládáme hrušky tak, aby zůstal alespoň 5 cm okraj. Tento okraj pak poskládáme směrem dovnitř a potřeme javorovým sirupem. Pečeme 25 minut na 200 °C. Před krájením necháme vychladnout.