<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Jablečná sezóna – to musíte rozhodně ochutnat!

min.

Jablečná sezóna je v plném proudu a vy už nevíte, co všechno z jablek připravit? Koláče, pudinky, záviny, to vše jste už zkusili? Vytáhněte na pomoc sušičku, odšťavňovač a mixér. S jejich pomocí totiž vykouzlíte zdravé dobroty, které si zamiluje celá vaše

 

Jablečné kůže

Ingredience:

  • 0,5 kg jablek
  • Datlový sirup (nemusí být)
  • 1 lžička mleté skořice

Postup:

Jablka umyjte, zbavte jádřinců a ve stolním mixéru rozmixujte do hladka. Dle chuti oslaďte datlovým sirupem a přidejte mletou skořici. Pyré vylijte na teflonové vložky, které vložte do sušičky potravin. Sušte při teplotě 42 °C přibližně 10 hodin. Po usušení skladujte placky ve vzduchotěsných nádobách na tmavém místě. Pro obměnu chuti můžete do směsi přidat mleté ořechy nebo nasekané sušené ovoce.

Jablečná šťáva s rakytníkem

Ingredience:

  • 0,5 kg jablek
  • 10 kuliček rakytníku
  • ½ citrónu
  • 1 snítka máty

Postup:

Jablka umyjte a zbavte jádřinců. Připravte si odšťavňovač, do kterého postupně vkládejte všechny ingredience. Připravenou šťávu dle chuti oslaďte kokosovým cukrem nebo jiným přírodním sladidlem.

Jablečná povidla

Ingredience:

  • 1 kg jablek
  • 1 kg třtinového cukru
  • Šťáva z ½ citrónu
  • 1 lžička mleté skořice

Postup:

Jablka umyjte a zbavte jádřinců. Nakrájená jablka vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Pyré přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte cukr, citrónovou šťávu a mletou skořici. Vařte do zhoustnutí. Připravte si čisté zavařovací sklenice, které plňte povidly, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.