Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Jablečná sezóna – to musíte rozhodně ochutnat!

5.10.2021



Jablečná sezóna je v plném proudu a vy už nevíte, co všechno z jablek připravit? Koláče, pudinky, záviny, to vše jste už zkusili? Vytáhněte na pomoc sušičku, odšťavňovač a mixér. S jejich pomocí totiž vykouzlíte zdravé dobroty, které si zamiluje celá vaše
Jablečné kůže
Ingredience:
- 0,5 kg jablek
- Datlový sirup (nemusí být)
- 1 lžička mleté skořice
Postup:
Jablka umyjte, zbavte jádřinců a ve stolním mixéru rozmixujte do hladka. Dle chuti oslaďte datlovým sirupem a přidejte mletou skořici. Pyré vylijte na teflonové vložky, které vložte do sušičky potravin. Sušte při teplotě 42 °C přibližně 10 hodin. Po usušení skladujte placky ve vzduchotěsných nádobách na tmavém místě. Pro obměnu chuti můžete do směsi přidat mleté ořechy nebo nasekané sušené ovoce.
Jablečná šťáva s rakytníkem
Ingredience:
- 0,5 kg jablek
- 10 kuliček rakytníku
- ½ citrónu
- 1 snítka máty
Postup:
Jablka umyjte a zbavte jádřinců. Připravte si odšťavňovač, do kterého postupně vkládejte všechny ingredience. Připravenou šťávu dle chuti oslaďte kokosovým cukrem nebo jiným přírodním sladidlem.
Jablečná povidla
Ingredience:
- 1 kg jablek
- 1 kg třtinového cukru
- Šťáva z ½ citrónu
- 1 lžička mleté skořice
Postup:
Jablka umyjte a zbavte jádřinců. Nakrájená jablka vložte do mixéru a rozmixujte do hladka. Pyré přelijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte cukr, citrónovou šťávu a mletou skořici. Vařte do zhoustnutí. Připravte si čisté zavařovací sklenice, které plňte povidly, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.