<Zpět nae-shop
Recepty
Sport a fitness
Zdravý životní styl
Rady a tipy
Produkty G21 Vitality
  • Kategorie
  • Výrobci

Jak připravit dokonalý hovězí steak na grilu i s barevnou grilovanou zeleninou

min.

Ať už plánujete víkendový oběd s rodinou, nebo večerní posezení s přáteli na terase, dobře připravený steak zaručeně zachutná. Nezaujme jen svou vůní a chutí, ale i skvěle zvolenou přílohou. Kombinace masa a zeleniny zkrátka nikdy nezklame.

Co budete potřebovat na 4 porce?

Pro přípravu steaku:

  • 4 hovězí steaky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • pepř

 

Grilovaná zelenina:

  • 2 cukety
  • 2 červené papriky
  • 2 červené cibule
  • 2 hrsti cherry rajčat
  • bylinky (například bazalka nebo tymián)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

 

Postup:

1. Nejprve vyndejte maso z ledničky a aspoň 30 minut před grilováním ho nechte odpočinout. Lépe si tak udrží šťavnatost a lépe se propeče. 

2. Mezitím si připravte zeleninu. Nakrájíte ji na silnější plátky, osolíte, opepříte a promícháte s olivovým olejem a bylinkami. 

3. Rozpálíte gril. Na našich stránkách si můžete vybrat z široké škály stylových a praktických zahradních grilů.

4. Než začnete grilovat, maso osolíte, opepříte a potřete olejem. Dochutíte ho rozmarýnem a česnekem, které přidáváte přímo na maso nebo na rošt pro lepší aroma.

5. Pusťte se do grilování. Steak grilujete z jedné strany přibližně 3 až 5 minut a otočíte. Záleží na síle masa a vaší představy o dokonalém propečení. Pokud jste milovníkem medium rare steaků, sundejte maso z grilu ve chvíli, kdy je na dotek pružné, jako když stistknete palec proti prostředníčku.

6. Máte hotovo? Odložte maso na prkénko a zakryjte alobalem. Nechejte ho tak cca 5 až 10 minut. Maso bude poté šťavnatější.

7. Teď je čas na zeleninu. Grilujte ji na přímém žáru zhruba 5 až 7 minut. 

 

Maso podávejte na talíři s grilovanou zeleninou, kterou můžete dochutit domácím dipem. Přejeme vám dobrou chuť!