Jarní polévka

Jarní polévka

Potěšte nejen sebe, ale také své nejbližší přátele a příbuzné touto skvělou polévkou.

Ingredience:

  • 1 litr vývaru z uzených kostí

  • 200 g uzeného masa

  • 50 ml smetany ke šlehání 33 %

  • 2 lžíce špaldové mouky

  • 3 vejce

  • 2 cm kořene křenu

  • čerstvé bylinky

  • sůl

  • pepř

Postup:

Do hrnce nalijte vývar a přidejte na malé kostičky nakrájené uzené maso. Přidejte nastrouhaný křen, osolte a opepřete dle chuti. V hrnečku si smíchejte smetanu s moukou a nalijte ji do polévky. Důkladně míchejte a vařte přibližně 15 minut. Mezitím si uvařte vajíčka, oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si talíře, do kterých naskládejte vařená vejce, která zalijte polévkou. Nakonec polévku posypejte čerstvými bylinkami. Dle chuti můžete přidat nakrájenou klobásu nebo sýr.


Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
100%
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také