Vyberte si témata, která Vás baví
- Kategorie
- Výrobci
Květáková rýže

6.10.2021



Možná už jste o ní slyšeli, nebo ji připravili… tato náhražka rýže, bohatá na živiny, zaznamenala velkou popularitu!
Jak si vyrobit rýži z květáku
Existují dvě techniky – můžete použít buď struhadlo se středně velkými otvory nebo kuchyňský robot, případně květák rozmixovat na malé kousky. Samotná příprava je velmi jednoduchá.
-
Květák umyjte a důkladně osušte
-
Pokud používáte struhadlo, rozkrojte květák na velké kousky a nastrouhejte jej. V mixéru je postup stejný, akorát to strouhání udělá za vás.
-
Poté dejte rozmixovaný květák na čistý ručník nebo papírovou utěrku a stlačte, abyste odstranili veškerou přebytečnou vlhkost.
-
Jakmile máte rýži z květáku, jednoduše ji orestujte na velké pánvi na středním ohni s 1 lžíci oleje. Zakryjte poklicí, aby se květák napařil a změknul. Restujte cca 5-8 minut, poté podle potřeby dochuťte (například sójovou omáčkou nebo solí a pepřem).
Květákovou rýži můžete podávat jako přílohu nebo samostatně s přidáním vašich oblíbených ingrediencí a koření.