Lněné krekry 3 x jinak

Lněné krekry 3 x jinak

Křupavé krekry představují zdravou svačinku, kterou oceníte nejen na výletech, ale také doma u televize. Pojďte si s námi vychutnat pořádnou porci zdraví. A nebojte, opravdu po nich nepřiberete.

Cibulové krekry

Ingredience:

  • 1 hrnek lněných semínek
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce konopných semínek
  • 3 cibule
  • Sůl
  • Koření dle chuti (oregano, bazalka, tymián a jiné)

Postup:

Cibule oloupejte a vložte do mixéru. Rozmixujte na hladkou kaši, kterou přendejte do misky. Přidejte semínka, koření a dle chuti osolte. Důkladně promíchejte. Vzniklou směs přelijte na teflonové vložky a sušte v sušičce potravin při teplotě 42 °C přibližně 7 až 8 hodin. Nalámejte a máte hotovo.

Řepové krekry

Ingredience:

  • 1 hrnek lněných semínek
  • ½ hrnku chia semínek
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 menší červená řepa
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

Řepu oloupejte a vložte do mixéru. Rozmixujte na hladkou kaši, kterou přendejte do misky. Přidejte semínka, kmín a dle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs přelijte na teflonové vložky a sušte v sušičce potravin při teplotě 42 °C přibližně 7 až 8 hodin. Nalámejte a máte hotovo.

Česnekové krekry

Ingredience:

  • 1 hrnek lněných semínek
  • ½ hrnku konopných semínek
  • 1 hrnek vody
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • Sůl

Postup:

Do misky vložte semínka a zalijte vodou. Míchejte do doby, než všechnu vodu vsáknou. Přidejte lahůdkové droždí, prolisovaný česnek a dle chuti osolte. Vše důkladně promíchejte a směs přelijte na teflonové vložky. Sušte v sušičce potravin při teplotě 42 °C přibližně 7 až 8 hodin. Nalámejte a máte hotovo.

 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také