Losos sous-vide s citronovou kůrou a koprem

Losos sous-vide s citronovou kůrou a koprem

Losos je bohatý na omega-3, skvělým zdrojem bílkovin a plný vitamínů a živin. Vařením ve vakuu si všechny skvělé vlastnosti uchová a navíc se tak propojí chuť všech ingrediencí.

Ingredience

  • 400-500 g filet z lososa bez kůže 

  • sůl

  • 1 lžíce nahrubo nasekaného kopru

  • 1 lžička jemně strouhané citronové kůry

  • ½ lžičky mletého barevného pepře

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

  1. Předehřejte vodní lázeň pomalého vařiče Sous vide G21 Akura na 52 °C.

  2. Lososa potřete solí. Smíchejte kopr, citronovou kůru a pepř a pak potřete celou rybu. Filet vložte do vakuovacího sáčku a přidejte olej. Zavakuujte. 

  3. Vařte 30-60 minut v závislosti na tloušťce filetu. 

  4. Po uplynutí doby vaření lososa vyndejte ze sáčku a podle chuti můžete před podáváním opéct z obou stran na rozpálené pánvi.

Tip: Lososa můžete připravit metodou sous-vide i dopředu. A poté uchovat vakuově uzavřené v lednici až 4 dny, nebo v mrazáku až 1 měsíc. 

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také