Mandlové mléko z odšťavňovače

Mandlové mléko z odšťavňovače

Je zdravé, chutné a jeho příprava je jednoduchá. Proč za něj utrácet spostu peňez, když si ho můžete snadno připravit i doma? Navíc bez konzervantů a umělých sladidel, s pomocí odšťavňovače.

Ingredience:

  • 1 hrnek mandlí

  • 2 hrnky vody na namáčení

  • 3 hrnky převařené vody

Postup:

  1. Mandle si namočte přes noc, minimálně však alespoň na 8 hodin do vody tak, aby byly ponořené. Tím ze surovin získáte co nejvíce zdraví prospěšných látek, zejména enzymů, které se aktivují po namočení. Navíc změknou a odšťavňování bude snažší a mléko krémovější. 

  2. Namočené mandle slejte a propláchněte čistou vodou. Poté zalijte převařenou vodou. 

  3. Naběračkou postupně dávejte do odšťavňovače. Dle potřeby můžete přidat víc vody. 

  4. A už se jen kochejte výrobou vlastního domácího mandlového mléka.

  5. Uchovávejte v lednici 2-3 dny. 

TIP: Mandlové mléko je už trochu sladké díky sladkosti mandlí. Pokud chcete sladší verzi, můžete jej osladit medem, nebo javorovým či agávovým sirupem, ochutit skořicí či vanilkovým extraktem. Použít jej můžete například i do smoothie.  

O tom jak a proč ořechy namáčet, si přečtete víc na Denux.cz, kde je všechno srozumitelně vysvětlené.

Dejte tip přátelům
Autor receptu
Líbil se vám recept?
Nelíbí se mi

Komentáře

Přečtěte si také